• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par medikamentiem astmas slimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2001., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iestāšanās sarunu sadaļas "Transporta politika" slēgšanu

Vēl šajā numurā

22.12.2001., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par medikamentiem astmas slimniekiem

Atsaucoties uz bronhiālās astmas slimnieku satraukto informāciju, Labklājības ministrija (LM) informē, ka zāles no kompensējamo zāļu saraksta svītrotas netiek.

Ar Labklājības ministrijas š.g. 11.decembrī apstiprināto rīkojumu zāles no kompensējamo zāļu saraksta svītrotas netiek, bet tiek noteikti papildu ierobežojumi atsevišķu medikamentu izrakstīšanā, ļaujot ārstiem tos izrakstīt vienīgi īpašos gadījumos, piemēram, bērniem vai smagas saslimšanas formas gadījumā.

Šādu soli ministrija veic, ņemot vērā ierobežoto valsts finansējumu, kā arī augstās ārstēšanas izmaksas, lietojot šos medikamentus. Katrs zāļu ražotājs, protams, ir ieinteresēts savu zāļu pēc iespējas plašākā izrakstīšanā un lietošanā, acīmredzot tā izpaužas ražotāju neapmierinātība ar noteiktajiem ierobežojumiem. LM uzsver — tie ir izrakstīšanas ierobežojumi, nevis zāļu svītrošana. Kompensējamo medikamentu sarakstā ir saglabāti iepriekšējie medikamenti bronhiālās astmas slimniekiem.

Vienlaikus ar rīkojumu kompensējamo zāļu sarakstā netiek apstiprinātas jaunas elpošanas ceļu slimības, bet gan tiek apstiprināts katrai diagnozei atbilstošs medikamentu saraksts. Par jaunu diagnožu iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā ir tiesīgs lemt vienīgi Ministru kabinets.

LM arī informē, ka medikamenti smēķēšanas atmešanai kompensējamo zāļu sarakstā nav iekļauti vispār.

 

Labklājības ministrijas  Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!