• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Zviedrijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2001., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par policiju"

Vēl šajā numurā

20.12.2001., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Zviedrijas politiskajām konsultācijām

Aizvakar, 18.decembrī, notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Māra Riekstiņa un Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Hansa Dālgrēna politiskās konsultācijas, kurās pārrunāta abu valstu sadarbība, ES un NATO paplašināšanās jautājumi, kā arī EDAP attīstība.

Puses pozitīvi novērtēja Lākenas ES padomes tikšanās rezultātus. Zviedrija atzinīgi novērtēja Latvijas virzību iestāšanās sarunās un apliecināja savu atbalstu drīzai Latvijas dalībai ES.

M.Riekstiņš izteica cerību, ka 2002.gada novembrī Prāgas sammita laikā Baltijas valstis saņems uzaicinājumu iestāties NATO. Zviedrija atkārtoti uzsvēra, ka atbalsta katras valsts tiesības izvēlēties savas valsts drošības risinājumus. Zviedrijas atbalsts Latvijas galvenās drošības prioritātes sasniegšanai, proti, dalībai NATO, ir apliecināts arī praktiski, kopīgi īstenojot dažādus projektus aizsardzības jomā, organizējot apmācības kursus kadetiem un virsniekiem un sniedzot materiālo palīdzību Latvijas bruņotajiem spēkiem. M.Riekstiņš uzsvēra, ka šis atbalsts ir ļoti svarīgs Latvijai.

Puses arī apsprieda EDSO jautājumus un pauda abpusēju gandarījumu par EDSO Pastāvīgās padomes lēmumu slēgt EDSO misiju Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!