• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ja mums nebūs stipras ģimenes, mums nevarēs būt stipra valsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2001., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad nākotne jāzīlē aiz tukšiem krēsliem

Vēl šajā numurā

18.12.2001., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ja mums nebūs stipras ģimenes, mums nevarēs būt stipra valsts

Valsts prezidente 14.decembrī Rīgas pilī tikās ar Latvijas ģimenēm

GIM1.JPG (26866 bytes)GIM2.JPG (29392 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs tikšanās laikā ar Latvijas ģimenēm

Foto: A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:

Labvakar! Un paldies, ka atbraucāt un atsaucāties uz šo mūsu ielūgumu. Man ir prieks redzēt ļaudis, braukušus tik tālu ceļu, lai mēs visi šajā svētku priekšvakarā varētu būt kopā Rīgas pilī — Latvijas Valsts prezidenta oficiālajā darba vietā. Lai visi kopā apliecinātu to, ka valsts pašos pamatos jau nav nekas cits kā cilvēku kopība, bet tā savā veidā ir iedvesmota no cilvēku sabiedrības pamatkodola — ģimenes.

Ja mums nebūs stipras ģimenes, mums nevarēs būt stipra valsts. Tāpat arī katram cilvēkam pirmie pamati dzīvē nāk no ģimenes, no tēva, mātes, no audžuvecākiem vai vecāsmātes, no tiem, kas gādā par bērnu, no tiem, kas rūpējas par viņu, kas atbalsta viņu sāpju un vilšanās brīžos, kas mierina, uzmundrina, palīdz doties pasaulē soli pa solim, sākot ar skolu, vēlāk apgūstot kādu amatu vai profesiju un tālāk stājoties pašam savā dzīvē un nodibinot savu ģimeni.

Vienmēr katrā mūža posmā ģimene ir tas galvenais balsts, pie kura mēs atgriežamies un kur mēs ceram gūt sapratni un izpratni par to, kas mums sāp un kas dara prieku.

Ģimene ir tā vieta, kur jūs zināt, ka katra lieta, kas notiek jūsu dzīvē, kādam ir svarīga, kādam īpaši rūp jūsu sekmes vai arī vilšanās. Kam citam vairāk par jūsu ģimeni? Bet es jūs saaicināju šodien kopā, lai uzsvērtu to, ka arī valstij interesē, kā jums klājas, un valstij ir svarīgi, lai jūs būtu laimīgi, apmierināti, lai jums ir iespējams par savām pūlēm un no saviem darba augļiem dzīvot normālu dzīvi, tikt uz priekšu, labiekārtot savu dzīvi, savu ģimeni, savu apkārtni, tikt uz priekšu savā profesijā vai savā amatā.

Valstij ir svarīgi, lai katram tās iedzīvotājam klātos labi. Un mums visiem ir svarīgi, lai vide, kurā dzīvojam, kļūtu pēc iespējas civilizēta, cilvēciska, tāda, kurā katrs, labu darīdams, var arī labu sagaidīt no citiem. Es apsveicu visus vecākus, kas šovakar šeit pulcējušies, par to, ko esat ieguldījuši savu bērnu audzināšanā, jūsu rūpēs par viņiem, jo tas, ko jūs esat ieguldījuši, ne tikai jums nodrošinās kādu, kas par jums pašiem gādās vecumdienās. Tas ir ieguldījums visā sabiedrībā, tas ir ieguldījums mūsu valstī. Un es vēlētos pateikties arī tiem visiem, kas ārpus sava ģimenes loka vēl atrod laiku, interesi un spējas palīdzēt citiem gan ar savām spējām, ar savām zināšanām, ar vēlmi uzklausīt savu kaimiņu, ar vēlmi sniegt viņam palīdzīgu roku, vai tas būtu lielās vai mazās lietās.

Ir svarīgi, lai mums būtu apkārt ne tikai ģimene, bet arī kopiena, vide, sabiedrība, kurā mēs varam rēķināties cits ar cita palīdzību, atbalstu jebkurā brīdī, gan daloties priekos, gan saņemot atbalstu un palīdzību grūtos brīžos. Paldies vēlreiz, ka dažs labs no jums mērojāt tik tālu ceļu. Man tiešām prieks jūs redzēt šeit visus kopā, es jūtos lepna par jums, es jūtos lepna par šiem bērniem, kas aug jūsu ģimenēs.

Es novēlu jums visiem sekmes, laimi, jūsu karstāko vēlēšanos piepildīšanos. Un es novēlu jums, lai jums katram savā mājvietā, savā pilsētā vai pagastā būtu gaiši, jauki un priecīgi svētki un lai nākamais gads jums nes īpašas sekmes un īpašu veiksmi.

Priecīgus svētkus visiem

Uzruna Latvijas ģimenēm Rīgas pilī 2001.gada 14.decembrī

GIM3.JPG (22729 bytes) GIM4.JPG (24013 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!