• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mīlestībai vienīgajai ir tiesības visu par skaistu saukt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2001., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No jaunākā kancelejas ierēdņa līdz departamenta direktoram

Vēl šajā numurā

14.12.2001., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mīlestībai vienīgajai ir tiesības visu par skaistu saukt

18.decembrī Rīgas Domā notiks Mārtiņa fonda labdarības koncerts “Pa Ziemassvētku žēlsirdības ceļu”

Tas būs spožs talantu zvaigznājs, bagāta mūzikas mākslas palete. Savu līdzdalību svētku koncertā pieteikuši vijolniece Baiba Skride un jauniešu kamerkoris “Kamēr” ar savu diriģentu Māri Sirmo, dziedātāji Māra Krauja—Reine, Miervaldis Jenčs, Aivars Krancmanis un Anna Krauja, flautiste Guna Paula, saksofonists Atis Gāga, Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, sitaminstrumentālists Edgars Stepiņš un ērģelnieks Atis Stepiņš. Te, liekas, piepildījies tas, uz ko pērn Zvaigznes dienā vedināja Imants Ziedonis, savā Lūgšanā izteikdams Visaugstākajam lūgumu: “Veido no mums tuvības veidus. Kā tuvības mēru saved kopā saderīgos, piederīgos, labgribīgos, labdarīgos un labdarbīgos.”

Kā atzīst tā vadītāja Elita Keiša, uz šiem labdarīgajiem un labdarbīgajiem arī turas Mārtiņa fonds, kas pastāv jau desmit gadus. Tas tika izveidots, lai sniegtu atbalstu ar leikēmiju slimajiem bērniem, bet pēdējos gados darbība vērsusies plašumā un tas savā rūpju lokā ņēmis arī bērnus invalīdus, kā arī daudzbērnu un maznodrošināto ģimeņu bērnus. Vienīgais pastāvīgais sponsors, ar ko noslēgts sadarbības līgums, ir akciju sabiedrība “Rīgas miesnieks”. Latvijā visi zina, ka, pērkot “Mārtiņa desiņas”, arī viņi kļūst par ziedotājiem, jo no katra pārdotā kilograma divi santīmi tiek fondam. Ir vēl dažas firmas, kas regulāri ziedo lielākas vai mazākas naudas summas, ir individuālie labvēļi. Ar fonda atbalstu izdevies uzlabot ar leikēmiju slimo bērnu ārstēšanas apstākļus Bērnu klīniskajā slimnīcā, vasarā organizēt desmit dienu vasaras nometni Jūrmalā, kā arī pieredzējušu psihiatru konsultācijas bērniem un pieaugušajiem. Elita Keiša ir vienīgā algotā fonda darbiniece, tāpēc bez entuziastiem un labgribīgiem palīgiem tā darbība nebūtu iespējama. Un šie palīgi piesakās paši. Uzzinājuši par fonda darbību, viņi nāk un vaicā, kā varētu palīdzēt. Tā uz fondu atnākusi Rīgas mūziķe Līga Barkāne un Liepājas Pedagoģijas akadēmijas studente Baiba Dravniece kopā ar vēl desmit jauniešiem, Ķekavas vidusskolas audzēkņi paši pēc savas iniciatīvas sarīkojuši informācijas dienu, lai stāstītu par šo ļauno slimību un fonda darbību. Ādažu vidusskolā ik gadus tiek rīkota Mārtiņdiena ar tirdziņu, kurā bērni pārdod pašu rokām darinātas lietiņas, lai varētu kaut ko ziedot Mārtiņa fondam. Par savu krusttēvu slimie bērni sauc Mārtiņu Rītiņu, kas viņus mēdz mielot ar Mārtiņdienas zosi un citiem gardumiem. Kaspars Dimiters un Arnis Mednis raksta bērniem dziesmu, un pašlaik tiekot piemeklēti divi kārtīgi Mārtiņi, kas to pirmie nodziedās.

Kā konstatējis jau minētais Imants Ziedonis, “Garā pupa ir tāds augs, kas aug tikai Latvijā. Un garuma viņai nav, tikai garīgums.” Bez garīguma jebkādu labdarību grūti iedomāties. Lai priecīgi Ziemassvētki visiem, kas labu dara un kam labu dara!

 

Aina Rozeniece, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!