• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas pasts" jau iet uz jauno, 2002. gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2001., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar savu redzējumu par Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

13.12.2001., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas pasts” jau iet uz jauno, 2002. gadu

“Latvijas pasta” Pastmarku emisijas komisija ir apstiprinājusi speciālo piemiņas zīmogu plānu 2002.gadam, kurā iekļauti septiņi speciālie piemiņas zīmogi.

Vēstuļu korespondences zīmogošana ar speciāliem piemiņas zīmogiem tiek veikta saistībā ar valstiski svarīgām atceres dienām, izcilu personību jubilejām u.tml. 2002.gadā vēstuļu korespondences zīmogošana ar speciāliem piemiņas zīmogiem notiks sakarā ar šādām jubilejām: Latvijas Republikas Satversmei — 80, Vilhelmam Purvītim — 130, Kārlim Ulmanim — 125, pirmajai telegrāfa līnijai — 150, Rīgas Zooloģiskajam dārzam — 80, Tērvetes “Sprīdīšiem” — 80, Lūcijai Garūtai — 100 gadu.

“Latvijas pasts” sakarā ar minētajām jubilejām izdos arī speciālas aploksnes. Savukārt saistībā ar šiem nozīmīgajiem notikumiem un jubilejām jau agrāk ir izdotas arī pastmarkas, piemēram, ar Kārļa Ulmaņa portretu, Rīgas Zooloģiskajam dārzam veltīta pastmarka, arī Tērvetes “Sprīdīšiem” ir sava pastmarka. Konkrēti datumi, kuros notiks speciālā zīmogošana, tiks paziņoti papildus, tie būs tuvināti attiecīgā notikuma gadskārtai vai jubilejai.

Parasti speciālais piemiņas zīmogs tiek lietots Galvenajā pastā Rīgā, taču iespējams, ka nākamajā gadā “Latvijas pasts” varētu sagādāt pārsteigumu visiem filatēlistiem un citiem interesentiem, organizējot kādu no speciālām zīmogošanām citā vietā, kura saistīta ar konkrēto jubileju.

“Latvijas pasta” Pastmarku emisijas komisija ir sabiedriska padome, kas darbojas jau kopš 1995.gada. Tās galvenais uzdevums ir apkopot priekšlikumus, izskatīt tos un izlemt jautājumus, kas saistīti ar jaunu pastmarku izdošanu. Šajā komisijā darbojas vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Jānis Osis, Kultūras fonda valdes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis, Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, Misiņa bibliotēkas vadītāja Anna Šmite, Latvijas Filatēlistu savienības prezidents Raimonds Jonītis un citi speciālisti.

Lai gan galīgo lēmumu par to, kam veltīt speciālo piemiņas zīmogu, pieņem “Latvijas pasta” Pastmarku emisijas komisija, tēmu var ierosināt arī ikviens Latvijas iedzīvotājs, uzņēmējsabiedrība vai sabiedriska organizācija.

Edijs Šauers, “Latvijas pasta” ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!