• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finansiālo atbalstu Latvijas zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2001., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES iestāšanās sarunu sanāksmi ārlietu ministru līmenī

Vēl šajā numurā

13.12.2001., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finansiālo atbalstu Latvijas zemniekiem

Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu nodot palīdzības līdzekļu pārvaldīšanu Latvijas Republikas Lauku atbalsta dienestam šādu pasākumu ieviešanai: lauksaimniecības tehnikas, iekārtu un būvju modernizācija; lauksaimniecības zemju apmežošana; lauksaimniecības un zivsaimniecības produkcijas pārstrādes un mārketinga pilnveidošana; lauku ekonomikas dažādošana, veicinot alternatīvos ienākumu avotus; vispārējās lauku infrastruktūras uzlabošana un mācības. Nolemts arī Finansu ministrijai (Nacionālajam fondam) nodot SAPARD programmas ieviešanas finansu funkcijas nodrošināšanu.

Lēmums stājies spēkā 2001.gada 12.decembrī pēc lēmuma publikācijas oficiālajā Eiropas Komisijas izdevumā. Latvija ir piektā ES kandidātvalsts, kas saņēmusi SAPARD akreditāciju, un tagad Latvijā būs pieejami ES līdzekļi lauku atbalstam.

Ingūna Sudraba, Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece un Latvijas nacionālā atbildīgā amatpersona, kas tieši vadīja akreditācijas gatavošanas procesu, ir gandarīta par mūsu darba novērtējumu:

“Latvija ir izdarījusi lielu darbu, lai saņemtu akreditāciju darbam ar SAPARD līdzekļiem.

Eiropas Savienības prasības ir stingras, taču tās turpmāk nodrošinās ES finansu atbalstu tiešām nozīmīgiem un veiksmīgiem projektiem laukos.Pirms Latvijas vēl tikai četru ES kandidātvalstu maksājumu aģentūras tika akreditētas darbam ar SAPARD līdzekļiem, un mēs varam būt lepni par sasniegto šajā jomā. Ceru, ka jau pēc pāris mēnešiem zemnieki reāli saņems ES finansu atbalstu.”

Lēmums nozīmē, ka EK akceptē Latvijā izveidoto SAPARD administrēšanas sistēmu — pieteikumu pieņemšanu, izskatīšanu, projektu analīzi, finansu plūsmu, projektu uzraudzību, maksājumu funkciju u.c.

Latvijas Lauksaimniecības un lauku attīstības plānu ES apstiprināja 2000.gada 25.oktobrī. 2001. gada 25.janvārī tika parakstīts SAPARD daudzgadējais finansu līgums, kas nosaka tehnisko, juridisko un administratīvo bāzi, saskaņā ar kuru Latvijā tiks īstenota Lauksaimniecības un lauku attīstības programma. Ikgadējais finansu līgums, kas nosaka 2002. gada iespējamo finansējumu Latvijai SAPARD programmas ietvaros (22 221 936 eiro), starp Latviju un ES tika noslēgts 2001. gada 30. martā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!