• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īrnieku izlikšanas apturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2001., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mākslas izstādi Amerikā

Vēl šajā numurā

12.12.2001., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par īrnieku izlikšanas apturēšanu

Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvalde sagatavojusi Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojuma projektu “Par maznodrošinātu īrnieku izlikšanas apturēšanu no pašvaldības dzīvojamajām telpām”.

Rīkojuma projekts paredz uzdot Rīgas pilsētas rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijām atlikt tiesas spriedumu izpildi un neiesniegt izpildei izpildrakstus par tiesas spriedumiem, kuri stājušies likumīgā spēkā un kuros paredzēta īrnieka, ģimenes locekļu un no viņiem atkarīgu personu izlikšana no pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošām dzīvojamajām telpām par īres un komunālo maksājumu parādiem, ja ģimenēs ir nepilngadīgi bērni, invalīdi un pensijas vecuma personas. Šāds tiesas spriedums izpiddirekcijām būs jānosūta Sociālās palīdzības dienestam un Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldei izvērtēšanai.

Izpilddirekcijām būs pienākums informēt rajonu (priekšpilsētu) sociālās palīdzības dienestus un Komunālā departamenta dzīvokļu pārvaldi par tiesā iesniegtajām prasībām civillietās par izlikšanu no dzīvojamajām telpām parādu dēļ, ja prasība celta pret ģimenēm, kurās ir nepilngadīgi bērni, invalīdi un pensijas vecuma personas.

Rīkojuma projektā teikts, ka pirms šādas prasības iesniegšanas tiesā no rajona (priekšpilsētas) sociālās palīdzības dienesta jāsaņem atzinums par personas (ģimenes) atbilstību (neatbilstību) maznodrošinātā statusam. Sociālās palīdzības dienestam kopā ar Dzīvokļu pārvaldi viena mēneša laikā būs jāsniedz vērtējums izpilddirekcijai par to, vai lietderīgi ģimenei turpmāk izīrēt esošās dzīvojamās telpas vai tomēr izlikt to no šīm telpām, nepieciešamības gadījumā ierādot citu dzīvojamo telpu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!