• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiroatlantiskās partnerības padomes ārlietu ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2001., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

11.12.2001., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiroatlantiskās partnerības padomes ārlietu ministru sanāksmi

7.decembrī Briselē notika regulārā Eiroatlantiskās partnerības padomes (EAPP) ārlietu ministru sanāksme. Latvijas delegāciju šajā sanāksmē vadīja Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, kurš plenārsēdē uzstājās ar uzrunu.

Valsts sekretārs informēja klātesošos gan par Latvijas atbalstu un ieguldījumu ASV vadītās starptautiskās pretterorisma koalīcijas pasākumos, gan arī par Latvijas aktivitātēm Rīcības plāna dalībai NATO ietvaros, kā arī pozitīvi novērtēja iesākto NATO un Krievijas attiecību uzlabošanas procesu.

Eiroatlantiskās partnerības padomes ārlietu ministru sanāksmē bija vērojams skaidrs un izteikts atbalsts NATO paplašināšanai un jaunu dalībvalstu uzņemšanai aliansē, kas notiks nākamgad NATO valstu vadītāju sanāksmē Prāgā. Sanāksmes gaitā NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons, atsaucoties uz iepriekšējā dienā notikušo NATO dalībvalstu ārlietu ministru tikšanos, apliecināja alianses apņēmību turpināt paplašināšanas procesu un aicināja kandidātvalstis aktīvi turpināt pildīt Rīcības plānu dalībai NATO.

EAPP dalībvalstis uzsvēra NATO un Krievijas attiecību un sadarbības svarīgumu. Vairākas valstis pretterorisma pasākumu kontekstā atzīmēja nepieciešamību pēc padziļinātas NATO iesaistes un sadarbības ar Centrālāzijas valstīm. Briseles ārlietu ministru sanāksmes ietvaros desmit NATO kandidātvalstis, to skaitā arī Latvija, pieņēma kopīgu paziņojumu, kurā nosodīts terorisms un pausta apņēmība sadarboties starptautiskās pretterorisma koalīcijas ietvaros.

Pirms plenārsēdes desmit NATO kandidātvalstu delegāciju vadītāji tikās ar ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu. ASV valsts sekretārs pateicās kandidātvalstīm par atbalstu Amerikai cīņā pret terorismu un vēlreiz apliecināja, ka Amerikas Savienotās Valstis stingri atbalsta NATO paplašināšanas procesa tālāku virzību.

Plenārsēdes sākumā NATO ģenerālsekretārs Dž. Robertsons uzsvēra, ka šogad Eiroatlantiskās partnerības padome atzīmē desmit gadu pastāvēšanas jubileju. Ģenerālsekretārs kā pozitīvu momentu minēja faktu, ka EAPP jaunizveidotā karoga autors ir Latvijas mākslinieks Jānis Krievs.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!