• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: - tiekoties ar ASV vēstnieku Latvijā - tiekoties ar Lielbritānijas militāro pārstāvi NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2001., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas spriedums

Par likuma "Par izziņas iestādes, prokuratūras vai tiesas nelikumīgas vai nepamatotas rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu" 2.panta un Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta noteikumu nr.327 "Pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas, lēmumu pieņemšanas, darba garantiju...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

07.12.2001., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs:

— tiekoties ar ASV vēstnieku Latvijā

Trešdien, 5.decembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar jauno ASV vēstnieku Latvijā Braienu Karlsonu.

Sarunu gaitā vēstnieks pozitīvi novērtēja Latvijas aizsardzības sistēmas attīstību. Viņš izteica gatavību sniegt personīgu ieguldījumu Latvijas un ASV divpusējās sadarbības attīstībā militārajā jomā, kā arī turpināt aktīvi palīdzēt Latvijas aizsardzības sistēmas attīstībā un pilnveidošanā.

Ģ.V.Kristovskis un B.Karlsons īpaši augstu novērtēja ASV konsultantu grupas “Teame Latvia” darbu Latvijā, kas aizsākās 1999.gada janvārī.

ASV vēstnieks izteica pateicību par Latvijas pausto atbalstu Amerikas Savienotajām Valstīm pēc 11.septembra notikumiem un norādīja, ka Latvija pārliecinoši virzās uz valsts noteikto mērķu sasniegšanu — dalību NATO un ES.

 

— tiekoties ar Lielbritānijas militāro pārstāvi NATO

Trešdien, 5.decembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Lielbritānijas militāro pārstāvi NATO ģenerālleitnantu Kevinu O’Donahjū.

Aizsardzības ministrs iepazīstināja NATO ģenerālleitnantu ar Latvijas valdības politiku un tās noteiktajām prioritātēm, kā arī Latvijas aizsardzības politiku — virzību uz NATO un ES. Ministrs uzsvēra, ka ir sagatavoti un sistēmiski tiek attīstīti dokumenti, kuros formulēts Latvijas aizsardzības politikas virziens un valsts aizsardzības spēju attīstība. Kevins O’Donahjū uzsvēra, ka šiem dokumentiem ir liela nozīme Latvijas virzībā uz NATO.

Amatpersonas pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas un Baltijas reģiona drošības aspektiem, tai skaitā Krievijas ietekmi šajos procesos. Gan Ģ.V.Kristovskis, gan K.O’Donahjū atzina, ka pozitīva nozīme ir Krievijas un NATO dialogam, kā arī Krievijas iesaistei Baltijas jūras valstu sadarbībā un drošības jautājumos.

Lielbritānijas militāro pārstāvi NATO ģenerālleitnantu interesēja arī obligātā militārā dienestā dienošie jaunieši un viņu valodas zināšanas. Aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka obligātajā militārajā dienestā ir vairāk nekā 25% iesaukto ar vājām vai ļoti vājām latviešu valodas zināšanām un dienests bruņotajos spēkos šiem Latvijas pilsoņiem palīdz integrēties latviskā vidē.

Abas augstās amatpersonas pārrunāja un atzina par nozīmīgiem Baltijas valstu kopējos militārās sadarbības projektus. Par īpaši pozitīvu Lielbritānijas militārais pārstāvis NATO atzina kopīgu militāro iepirkumu programmu attīstību nākotnē, kas būtiski varētu atvieglot gan savstarpējo savietojamību, gan mācību procesu un citas militārās kompleksās problēmas. Kā pozitīvu piemēru runātāji atzina Latvijas un Igaunijas kopīgo sadarbību trīs dimensiju tālas darbības radaru iegādē “Baltnet” projekta ietvaros. Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka Baltijas valstu sadarbība ir daudzpusīga un ļoti produktīva.

Lielbritānijas militārais pārstāvis NATO novēlēja Latvijai sekmīgi turpināt izvēlēto militārās attīstības politiku un plānus, lai Latvija sasniegtu mērķi — kļūtu par NATO dalībvalsti.

 

Kaiva Liepiņa, aizsardzības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!