• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sodiem alus lietotājiem sabiedriskās vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2001., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemesgabalu rezervēšanu hokeja halles celtniecībai

Vēl šajā numurā

05.12.2001., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sodiem alus lietotājiem sabiedriskās vietās

Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja atbalstījusi un nolēmusi virzīt izskatīšanai citās Rīgas domes komitejās grozījumu projektu Rīgas domes 1998.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.13 “Rīgas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi”.

Grozījumu projekts paredz, ka gadījumā, ja alkoholiskos dzērienus, tai skaitā alu, sabiedriskās vietās lietos persona, kas nav sasniegusi 18 gadu vecumu, nepilngadīgā vecākus vai to aizstājējus varēs sodīt ar naudas sodu līdz 50 latiem.

Par alkoholisko dzērienu, tai skaitā alus, lietošanu dzīvojamo ēku bēniņos, pagrabos, kāpņu telpās un citās sabiedriskās vietās paredzēts sods līdz 20 latiem.

Grozījumu projektā teikts, ka alkoholisko un citu dzērienu tirgošana publisko pasākumu norises vietās atļauta tikai plastmasas iepakojumā vai plastmasas glāzēs, bet par alkoholisko dzērienu (tai skaitā alus) tirgošanu stikla iepakojumā vai stikla glāzēs publisku pasākumu norises vietās paredzēts sods līdz 50 latiem.

Sodu līdz 10 latiem grozījumu projektā ieteikts uzlikt personai, kas publiskā pasākuma norises vietā ienesusi dzērienus stikla iepakojumā; sods līdz 25 latiem draudēs tiem, kas alkoholiskos dzērienus un alu lietos tādu pasākumu norises vietās, kurus rīkojot nav saņemts saskaņojums alkoholisko dzērienu un alus tirdzniecībai, bet pasākuma organizētājiem par šo noteikumu pārkāpumu iecerēts uzlikt sodu līdz 50 latiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!