• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministru EDSO Ministru padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2001., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.398

Par M.Segliņa komandējumu

Vēl šajā numurā

04.12.2001., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministru EDSO Ministru padomē

3.decembrī Bukarestē EDSO dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās ietvaros ārlietu ministrs Indulis Bērziņš uzstājās ar runu, kurā galveno uzmanību veltīja sabiedrības integrācijas jautājumiem Latvijā un EDSO darbībai nākotnē.

Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir aktīvi strādājusi demokrātiskas sabiedrības nostiprināšanas virzienā, vienkāršojusi naturalizācijas procedūru un pievērsusi pastiprinātu uzmanību pilsonības iegūšanas aspektu izskaidrošanai. I.Bērziņš atzīmēja Latvijas pastāvīgo ieguldījumu minoritāšu izglītības nodrošināšanā.

Savā runā ministrs atzīmēja, ka ievērojami uzlabojies Valsts cilvēktiesību biroja darbs, īpaši koordinācija ar citām cilvēktiesību aizsardzības institūcijām. I.Bērziņš uzsvēra, ka Eiropas Komisijas progresa ziņojumā ir norādīts uz Latvijas sasniegto progresu cilvēktiesību ievērošanas un demokrātijas garantēšanas jomā.

Skarot EDSO darbības aspektus, ministrs akcentēja, ka līdzās jaunajam uzdevumam — cīņai ar starptautisko terorismu — EDSO jāturpina pildīt arī tradicionālos uzdevumus — konfliktu novēršana un pēckonfliktu rehabilitācija, gan veicot ieroču kontroli, gan aizstāvot cilvēktiesības, gan palīdzot valdībām veidot administratīvās un juridiskās sistēmas. I.Bērziņš aicināja EDSO būt dinamiskai un pielāgoties mainīgajiem apstākļiem, pastāvīgi uzlabot un nostiprinot tās instrumentus un procedūras, bāzējoties uz EDSO darbības pamatprincipiem un pieredzi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!