• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2001., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 26. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

30.11.2001., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 27. novembra sēdē

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija rīkojumā Nr.365 “Par dzīvojamo māju saglabāšanu valsts īpašumā””.

Akceptēts rīkojums “Par valsts dzīvojamo māju sagatavošanu privatizācijai”, kas paredz saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai sagatavot privatizācijai 27 valsts dzīvojamās mājas kopā ar valstij piekrītošajiem zemesgabaliem, kā arī valstij piekrītošos dzīvokļa īpašumus.

Akceptēti “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 002-01 “Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika””.

Akceptēti “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 25.maija noteikumos Nr.187 “Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību teritorijas attīstības plānu izstrādāšanai””.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem””, kas paredz izdarīt grozījumu un papildināt 7.pantu (Nepublicējamā informācija) ar astoto daļu, nosakot: “Aizliegts publicēt informāciju, kas ļauj identificēt prettiesiskas darbības dēļ cietuša bērna, nepilngadīga likumpārkāpēja vai liecinieka personību.”

Akceptēti noteikumi par darbiem, kuri saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 4.marta noteikumos Nr.86 “Noteikumi par obligāto veselības pārbaudi un apmācību pirmās palīdzības sniegšanā””.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā valsts finansē pamatizglītības, vidējās izglītības un augstākās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes”.

Akceptēts “Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 31.janvāra rīkojumā Nr.66 “Par Nacionālo bruņoto spēku vienību izvietojumu miera laikam””, kas nosaka, ka sauszemes spēku 1.kājnieku bataljona dislokācijas vieta ir Kadaga, Ādažu pagasts, Rīgas rajons.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs”.

Akceptēti noteikumi “Kārtība un apjoms, kādā dienesta laikā gūto veselības traucējumu ārstēšanas un rehabilitācijas izmaksas sedzamas karavīriem, kas atvaļināti no obligātā aktīvā militārā dienesta”. Par dienesta laikā gūtiem uzskata šādus veselības traucējumus: kura cēlonis ir nelaimes gadījums dienesta laikā; akūta slimība vai arodslimība, kas iegūta dienesta laikā; dienesta laikā iegūta infekcijas slimība vai tās radītas sekas (izņemot gadījumu, ja infekcijas slimība iekļauta imunizācijas valsts programmā un dienestā iesaucamā persona, nepastāvot medicīniskām kontrindikācijām, noteiktā kārtībā pirms iesaukšanas dienestā no tās atteikusies). Par dienesta laikā gūtiem nav uzskatāmi šādi veselības traucējumi: slimības — iedzimtas slimības un slimības, kas izpaudušās pirms iesaukšanas aktīvajā dienestā, ja dienesta laikā nav bijusi tieša traumatiska vai cita negatīva faktora iedarbība uz organismu; slimības, kas iegūtas, atrodoties atvaļinājumā; slimības, kas iegūtas pēc pašnāvības mēģinājuma; traumas, kas iegūtas: atrodoties atvaļinājumā; alkoholisko, narkotisko, toksisko, psihotropo vai citu kaitīgu vielu, vai to produktu lietošanas dēļ; karavīram, izdarot noziedzīgu nodarījumu un par šo faktu spēkā stājies notiesājošs tiesas spriedums, izņemot gadījumu, kad karavīrs saukts pie kriminālatbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, vadot transporta līdzekli; karavīram pārkāpjot normatīvo aktu vai pavēļu prasības, izņemot gadījumu, kad minētie pārkāpumi izdarīti dienesta interesēs, aizstāvot valsts vai personas īpašumu, sabiedrisko kārtību vai glābjot cilvēka dzīvību; izdarot pašnāvības mēģinājumu. Noteikts, ka Aizsardzības ministrija pilnā apjomā sedz veselības aprūpes izdevumus un medikamentus, kas nepieciešami dienesta laikā gūtā veselības traucējuma ārstēšanai un rehabilitācijai, ja to nepieciešamību noteicis attiecīgā profila speciālists.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības līgumu par savstarpēju palīdzību muitas lietās”.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”, saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 22.aprīļa noteikumu Nr.116 “Ministru kabineta Atzinības raksta nolikums” 5.punktu pieņemt Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikumu un piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu: sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas mobilais telefons SIA” viceprezidentam tehnoloģiskajos jautājumos Jevgēnijam Busarovam par mobilo telekomunikāciju tīkla izveidi un ieguldījumu telekomunikāciju nozares attīstībā; Latvijas Valsts arhīva Publikāciju daļas vadītāja vietniecei Ivetai Šķiņķei par ieguldījumu 1941.gada 14.jūnijā deportēto Latvijas iedzīvotāju piemiņas grāmatas “Aizvestie” sagatavošanā un izdošanā; Latvijas Valsts arhīva Personu fondu un trimdas dokumentu daļas vadītājam Mārim Brancim par ieguldījumu Latvijas un latviešu trimdas vēstures saglabāšanā. Noteikt, ka Ministru kabineta Atzinības rakstu J.Busarovam pasniedz satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs, bet I.Šķiņķei un M.Brancim — kultūras ministre Karina Pētersone.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Japānas valdības līgumu par Japānas valdības piešķirto neatmaksājamo tehnisko palīdzību Latvijai kultūras jomā — Latvijas Nacionālajai operai mūzikas instrumentu iegādei, Apstiprinātās procedūras protokolu un Sarunu protokolu”, ar kuru akceptēts Latvijas Republikas valdības un Japānas valdības līguma par Japānas valdības piešķirto neatmaksājamo tehnisko palīdzību Latvijai kultūras jomā – Latvijas Nacionālajai operai mūzikas instrumentu iegādei projekts, Apstiprinātās procedūras protokola projekts un Sarunu protokola projekts. Kultūras ministrijai uzdots koordinēt līguma izpildi.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa iesniegto informācija par Ministru kabineta pilnvarojumu. Finansu ministrijai uzdots organizēt konkursu un saskaņā ar konkursa rezultātiem līdz šā gada 15.decembrim iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par pilnvarojumu kases aparātu, kases sistēmu un specializēto elektronisko ierīču vai iekārtu ekspertīzes veikšanai.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informācija par “Grozījumiem Ministru kabineta 2000.gada 19.septembra sēdes protokollēmumā “Par budžeta projektā saglabāto finansējumu ministriju un citu institūciju kapitālajiem izdevumiem””. Nolemts izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 19.septembra sēdes protokollēmumā “Par budžeta projektā saglabāto finansējumu ministriju un citu institūciju kapitālajiem izdevumiem” grozījumus un izteikt 3.un 4.punktu šādā redakcijā: “3. Ministrijām, citām centrālajām valsts iestādēm katru gadu līdz 1.februārim iesniegt Finansu ministrijā informāciju par iepriekšējā budžeta gadā plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem. 4.Finansu ministrijai apkopot un mēneša laikā pēc šī protokollēmuma 3.punktā minētajiem termiņiem iesniegt Valsts kancelejā informāciju par ministriju, citu centrālo valsts iestāžu plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem.”

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa informācija par ministriju un citu centrālo valsts iestāžu veiktajām kapitālajām iegādēm.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 2001.gada oktobrī.

Akceptēti rīkojumi: “Par Finansu memorandu par Latvijas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Tehniskā palīdzība vides projektos Latvijā””; “Par Finansu memorandu par Latvijas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Ziemeļvidzemes reģionā, Latvijā””; “Par Finansu memorandu par Latvijas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Liepājas rajonā, Latvijā””; “Par Finansu memorandu par Latvijas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Tehniskā palīdzība ceļu projektos Latvijā””. Nolemts pilnvarot Finansu ministrijas valsts sekretāres vietnieci Ingūnu Sudrabu kā nacionālo atbildīgo amatpersonu parakstīt memorandus.

Pieņemta zināšanai Labklājības ministrijas iesniegtā informācija par līdzekļu nepieciešamību Valsts asinsdonoru centra jumta seguma atjaunošanai. Nolemts atļaut Labklājības ministrijai no Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras rezerves fonda izmantot 2100 latus Valsts asinsdonoru centra jumta seguma atjaunošanai.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Aigara Kalvīša, izglītības un zinātnes ministra Kārļa Greiškalna un labklājības ministra Andreja Požarnova sniegtā informācija par nepieciešamību sniegt valsts galvojumus, kā arī izteiktos viedokļus. Atbalstīts Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas izvirzītais priekšlikums sniegt valsts galvojumu sabiedriskajai organizācijai “Latvijas Olimpiskā komiteja” reģionālā olimpiskā sporta centra projekta realizēšanai, ievērojot normatīvajos aktos noteikto galvojumu sniegšanas kārtību. Atbalstīts Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas izvirzītais priekšlikums sniegt valsts galvojumu akciju sabiedrībai “Kalceks” (Ministru kabineta 2000.gada 12.decembra noteikumos Nr.432 “Zāļu ražošanas un kontroles noteikumi” un Eiropas Ekonomiskās kopienas Farmaceitiskās inspekcijas 1992.gada 13.maija konvencijā Nr.PH5-92 noteikto prasību izpildei), ievērojot normatīvajos aktos noteikto galvojumu sniegšanas kārtību. Nav atbalstīts Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas izvirzītais priekšlikums sniegt valsts galvojumu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Kuldīgas rajona slimnīca”. Nolemts atbalstīt nepieciešamību turpināt Kuldīgas rajona slimnīcas celtniecības finansēšanu no valsts investīciju programmas līdzekļiem un paredzēt, ka celtniecība pabeidzama triju gadu laikā. Pieņemts zināšanai, ka 2001.gada decembrī Labklājības ministrija iesniegs izskatīšanai Ministru kabineta sēdē stratēģiskās attīstības plānu veselības aprūpes iestāžu izvietošanai. Valsts kancelejai uzdots nosūtīt šo protokollēmumu Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegtā informācija par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju””. Atbalstīti Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotie priekšlikumi likumprojekta trešajam lasījumam Saeimā, izņemot piekto, septīto priekšlikumu un ceturtā priekšlikuma tekstu “ievērojot šā likuma 11.1 pantā noteiktos ierobežojumus”. Nolemts lūgt Saeimas Prezidiju uz nedēļu atlikt likumprojekta turpmāko virzību. Ekonomikas ministram A.Kalvītim uzdots līdz 28.novembrim iesniegt Valsts kancelejā attiecīgu Ministru prezidenta vēstules projektu, kā arī noformētus priekšlikumus.

Pieņemti priekšlikumi par institūciju struktūrvienību reorganizācijas īstenošanu. Noteikts, ka atbildīgais par nepieciešamo darbību veikšanu, lai ar 2002.gada 1.janvāri izveidotu Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldi, veiktu funkciju pārdali starp Ekonomikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finansu ministriju, nodotu Finansu ministrijai Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta tiesības, saistības un resursus, kas attiecas uz ārvalstu finansu palīdzības līdzekļu koordināciju un izmantošanu, ir īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām un Finansu ministrija. Valsts civildienesta pārvaldei uzdots kopīgi ar iesaistītajām institūcijām atbilstoši Ministru kabineta 2000.gada 5.decembra sēdes protokollēmumam “Par grozījumiem normatīvajos aktos, kas nepieciešami, lai īstenotu struktūru sakārtošanu reģionālās politikas un Eiropas Savienības struktūrfondu koordinācijas jomā” un Ministru kabineta 2001.gada 9.novembra rīkojumam Nr.546 “Par Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta reorganizāciju un Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes izveidošanu” ar 2002.gada 1.janvāri pārcelt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās attīstības departamenta, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības departamenta Reģionālās struktūrpolitikas nodaļas un Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta ierēdņus uz Finansu ministriju un Finansu ministrijas Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldi. Valsts civildienesta pārvaldei uzdots ierēdņiem, kuri netiks pārcelti amatos saskaņā ar šo protokollēmumu, piedāvāt atbilstošus amatus civildienesta sistēmā.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās Jāņa Krūmiņa sniegtā informācija par Valsts civildienesta likuma ieviešanas gaitu. Valsts pārvaldes iestādēm (valsts civildienestā) uzdots veikt iestādes strukturālo un personāla vadības auditu, lai atbilstoši iestādes funkcijām noteiktu nepieciešamo struktūrvienību skaitu un savstarpējo padotību, ierēdņu un darbinieku skaitu un amata pienākumu sadalījumu un apjomu katram amatam, ņemot vērā vienlīdzības, proporcionalitātes un efektivitātes principu. Informāciju par audita rezultātiem līdz 2003.gada 1.janvārim iesniegt Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātā (Valsts civildienesta pārvaldē). Ministrijām uzdots līdz 2002.gada 1.martam izvērtēt specializētā valsts civildienesta ierēdņiem noteiktās sociālās garantijas un nepieciešamības gadījumā izstrādāt priekšlikumus par grozījumiem attiecīgajos speciālajos likumos, lai minētās garantijas saskaņotu ar Valsts civildienesta likumā noteiktajām sociālajām garantijām, un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā. Iekšlietu ministrijai, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Ieslodzījuma vietu pārvaldei un Totalitāro režīmu noziegumu seku izvērtēšanas komisijai uzdots līdz 2002.gada 1.janvārim nodrošināt amatu saskaņošanu ar Valsts civildienesta pārvaldi.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa sniegtā informācija par priekšlikumiem likumprojektam “Grozījumi likumā “Par svētku un atceres dienām””. Atbalstīts priekšlikums noteikt 4.maiju par atceres dienu un 1.septembri — par Zinību dienu (neparedzot, ka tā ir svētku diena). Finansu ministram G.Bērziņam uzdots sagatavot informāciju par nodokļu ieņēmumiem valsts pamatbudžetā darba dienā un, pievienojot informāciju par šajā protokollēmumā nolemto, iesniegt attiecīgajā Saeimas komisijā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa un iekšlietu ministra Mareka Segliņa sniegtā informācija par izmeklēšanas gaitu un rezultātiem saistībā ar Terehovas robežpunkta darbību. Finansu ministram G.Bērziņam un iekšlietu ministram M.Segliņam uzdots izvērtēt nepieciešamību ierosināt disciplinārlietu attiecīgi pret Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Andreju Sončiku un Valsts robežsardzes priekšnieku Gunāru Dāboliņu. Finansu ministram G.Bērziņam un iekšlietu ministram M.Segliņam uzdots pēc mēneša iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par izmeklēšanas rezultātiem attiecīgi Valsts ieņēmumu dienestā un Valsts robežsardzē.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!