• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piemiņas dienu, godinot komunistiskā genocīda latviešu upurus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2001., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne" kompensāciju izmaksām

Vēl šajā numurā

29.11.2001., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piemiņas dienu, godinot komunistiskā genocīda latviešu upurus

Latvijas Republikas Saeima 1998. gada 17. jūnijā noteica, ka katru gadu decembra pirmā svētdiena ir “pret latviešu tautu vērstā totalitārā komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena”.

Pēdējos gados Sv. Pētera banzīcā šajā dienā notiek (notiks arī šogad, 2. decembrī) svētbrīži. Te iekārtota īpaša niša un piemiņas plāksne iznīcinātajiem latviešiem, pie kuras svētbrīža dalībnieki noliek ziedus un iededz svecītes. Klātesošos uzrunā Sv. Pētera baznīcas mācītājs, kā arī notiek nogalināto piemiņai veltīts koncerts.

Kopš laika, kad Latvija no jauna atguvusi neatkarību, Austrumu Latviešu biedrība (bijusī Krievijas Latviešu biedrība) veikusi ļoti daudz pasākumu, lai iemūžinātu bojāgājušo tautiešu piemiņu. Ir bijuši radio raidījumi un televīzijas pārraides, kā arī ievietotas publikācijas laikrakstos un žurnālos. Ir publicētas vairākas grāmatas par latviešu dzīvi Austrumos, kā arī par 1937.—1939. gadā sastādītajiem arestējamo un nošaujamo latviešu sarakstiem “Latviešu saraksti” (R., Austrumu Latviešu biedrība, 1998).

Austra Latvere–Boļševica, Austrumu Latviešu biedrības līdzpriekšsēdētāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!