• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2001., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Aizsardzības koledžas pārstāvju vizīti

Vēl šajā numurā

29.11.2001., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītāja vizīti

Vakar, 28.novembrī, Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvji tikās ar Beļģijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītāju Pjēru Ševaljē.

Sarunas ievadā Beļģijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītājs iepazīstināja komisijas pārstāvjus ar savas vizītes mērķi — apzināt Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu viedokli par Eiropas nākotnes un Konventa, kā arī citiem Beļģijas prezidentūrai svarīgiem jautājumiem.

P.Ševaljē interesēja jautājumi, kas saistīti ar nacionāla līmeņa diskusiju organizēšanu par Eiropas nākotni un nacionālo parlamentu lomu ES.

Ārlietu komisijas pārstāvji informēja viesi par Latvijas parlamentā pārstāvēto politisko spēku pozitīvo attieksmi pret mūsu valsts virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Abas puses arī sprieda par sabiedrības informēšanas intensificēšanas nepieciešamību pirms referenduma par iestāšanos ES. Tostarp Ārlietu komisijas pārstāvis Valdis Birkavs pastāstīja par diskusijām ar jaunatni, kurus interesē Eiropas nākotne un organizācija, kurā viņi iestāsies. Jaunieši pauduši bažas, ka viņu iespējas ietekmēt šo procesu ir minimālas.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas skar eiro ieviešanas procesu ES dalībvalstīs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!