• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Austrijas ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2001., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

28.11.2001., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Austrijas ārlietu ministru tikšanos

Vakar, 27. novembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Austrijā tikās ar Austrijas ārlietu ministri Dr. Benitu Ferero–Valdneri.

Tikšanās reizē pārrunātas divpusējās attiecības, ES un drošības politikas, kā arī sabiedrības integrācijas jautājumi. I. Bērziņš atzīmēja abu valstu attiecību aktīvo raksturu, īpaši ekonomiskajā sadarbībā, tādās nozarēs kā vides aizsardzība, infrastruktūras attīstība, tūrisms un modernās tehnoloģijas. Abas puses uzsvēra nepieciešamību pabeigt līgumtiesiskās bāzes veidošanu, īpaši ekonomiskajā sektorā, parakstot konvenciju par izvairīšanos no dubultās nodokļu aplikšanas.

Latvijas ārlietu ministrs pateicās Austrijai par atbalstu, gatavojoties Latvijas dalībai ES, īpaši par iespēju Latvijas diplomātiem stažēties Austrijas Ārlietu ministrijā.

Apspriežot drošības politikas jautājumus, I. Bērziņš informēja par Latvijas paveikto, gatavojoties dalībai NATO, kā arī pauda Latvijas gatavību saņemt uzaicinājumu iestāties aliansē Prāgas sammita laikā. Austrijas ārlietu ministre pauda viedokli, ka NATO paplašināšanās stiprinās reģionālo stabilitāti, un pozitīvi novērtēja Latvijas centienus iestāties aliansē.

Sarunā apspriesti arī sabiedrības integrācijas jautājumi. I. Bērziņš uzsvēra, ka EDSO misijas slēgšana šā gada beigās būtu uzskatāma par apliecinājumu abpusējai veiksmīgai sadarbībai ar minēto organizāciju. Austrijas ārlietu ministre atzīmēja EK Progresa ziņojumā izteikto atzinīgo vērtējumu par Latvijas progresu nacionālo minoritāšu aizsardzībā un cilvēktiesību garantēšanā, kā arī pauda izpratni par Latvijas vēlmi slēgt EDSO misiju.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!