• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienādām iespējām Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.393

Par V.Makarova komandējumu

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienādām iespējām Eiropā

Vakar, 26. novembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Austrijā konferencē “Baltijas valstis, Austrija un Eiropas Savienības paplašināšanās” uzstājās ar runu. I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija ir droša partnere jaunajā Eiropā, pateicoties Latvijas sekmīgajām politiskajām un ekonomiskajām reformām. Ministrs norādīja, ka Latvija kā nākamā ES dalībvalsts vēlas redzēt ES kā nacionālu valstu savienību, kur mazajām nacionālajām valstīm un to parlamentiem ir garantētas vienādas iespējas. I.Bērziņš atzīmēja, ka Eiropas valstu kopējais uzdevums un pienākums ir pabeigt Eiropas vienotības procesu, padarot to neatgriezenisku. Ministrs arī akcentēja, ka jaunā Eiropas Savienība dos mazajām dalībvalstīm lielākas izredzes īstenot savas intereses.

Konferences ietvaros ministrs tikās ar Austrijas Nacionālās padomes prezidentu Dr. Heincu Fišeru. Tikšanās laikā pārrunāti Latvijas un Austrijas divpusējo attiecību un ES integrācijas jautājumi.

Apspriežot divpusējo sadarbību, abas puses atzīmēja Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības kā ļoti labas, īpaši uzsverot aktīvo vizīšu apmaiņu, tai skaitā intensīvos kontaktus starp abu valstu parlamentāriešiem. I. Bērziņš pauda viedokli, ka Latvijas ekonomiskā sadarbība ar Austriju joprojām aktīvi attīstas tādās nozarēs kā vides aizsardzība, infrastruktūras attīstība, tūrisms un modernās tehnoloģijas. Ministrs arī atzīmēja, ka sadarbība minētajās jomās jau izpaužas konkrētos projektos.

Skarot ar ES paplašināšanu saistītos jautājumus, I.Bērziņš augstu novērtēja Alpbahas forumu, kurā Latvijai dota iespēja informēt Austrijas sabiedrību par Latvijas panākumiem ceļā uz ES, kā arī pateicās par Austrijas pastāvīgo atbalstu un sniegto pieredzi Latvijas virzībā uz ES. Ministrs atzīmēja, ka Eiropas Komisijas šā gada Progresa ziņojums skaidri parāda, ka Latvijai ir labas izredzes slēgt ES iestāšanās sarunu sadaļas līdz 2002. gada beigām. Ministrs norādīja uz Eiropas Komisijas atzinumu, ka Latvijā darbojas funkcionējoša tirgus ekonomika ar stabiliem makroekonomiskajiem rādītājiem un spēju izturēt ES konkurences spiedienu. I.Bērziņš atzīmēja, ka Latvija saņēmusi arī pozitīvu vērtējumu par progresu nacionālo minoritāšu aizsardzībā un cilvēktiesību garantēšanā. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas izvēlētā sarunu vešanas stratēģija ir ļāvusi veiksmīgi līdzsvarot Latvijas nacionālo interešu ievērošanu, nezaudējot sarunu gaitas dinamiku.

Sarunas ietvaros notika arī viedokļu apmaiņa par Eiropas nākotnes jautājumiem un ES iekšējo reformu procesiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!