• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2001. gada 9. novembra lēmums Nr. 18/4 "Par "Noteikumu par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2001., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.17/7

Par "Noteikumu par dzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrību un savstarpējo dzīvības apdrošināšanas kooperatīvo biedrību apdrošināšanas darbības pārskatu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

27.11.2001., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 18/4

Pieņemts: 09.11.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas Padomes lēmums Nr. 18/4

Rīgā 2001. gada 9. novembrī

Par “Noteikumu par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 84. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Apstiprināt “Noteikumus par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu” (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Ministru kabineta 1998. gada 24. novembra noteikumi Nr. 442 “Noteikumi par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu”.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J.Brazovskis

Noteikumi par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu

 

1. “Noteikumi par apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu” nosaka kārtību, kādā apdrošināma apdrošināšanas brokeru sabiedrības civiltiesiskā atbildība (tālāk tekstā - civiltiesiskā atbildība).

2. Apdrošināšanas brokeru sabiedrība apdrošina savu civiltiesisko atbildību par iespējamiem zaudējumiem, ko tā, sniedzot apdrošināšanas starpnieka pakalpojumus, ar savu darbību vai bezdarbību nodara apdrošinājuma ņēmējiem, apdrošinātājiem vai citām ieinteresētajām personām.

3. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais limits ir divkārša parakstīto apdrošināšanas prēmiju kopsumma par apdrošināšanas līgumiem, kas ar apdrošināšanas brokeru sabiedrības starpniecību noslēgti iepriekšējā gada laikā, un tas nedrīkst būt mazāks par 200 000 latu.

4. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā nedrīkst paredzēt apdrošināšanas brokeru sabiedrības pašrisku.

5. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā ietverams nosacījums par pagarināto paziņošanas periodu, kurš ir vismaz trīs gadi pēc apdrošināšanas līguma darbības termiņa beigām.

6. Par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma noslēgšanu vai pirmstermiņa pārtraukšanu un visām līguma izmaiņām apdrošināšanas brokeru sabiedrība 10 dienu laikā paziņo Finansu un kapitāla tirgus komisijai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!