• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2001., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 21.novembrī

Vēl šajā numurā

22.11.2001., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Turcijā

Noslēdzoties Latvijas ārlietu ministra oficiālajai vizītei Turcijā, 20. novembrī notika sarunas ar Turcijas ārlietu ministru Ismailu Čemu. Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējās sadarbības aktualitātes, drošības politikas un ES integrācijas jautājumus, cīņu ar starptautisko terorismu, kā arī situācijas attīstību Afganistānā.

Apspriežot Latvijas un Turcijas divpusējās sadarbības aktualitātes, abas puses bija vienisprātis, ka attiecības attīstās labi un ir daudz iespēju to tālākai intensificēšanai. Šajā aspektā pārrunāta nepieciešamība atvērt diplomātiskās pārstāvniecības, kas būtu svarīgs nosacījums visu veidu sadarbības veicināšanai, īpaši ekonomikā un tūrismā. I. Bērziņš augstu novērtēja sadarbību ar Turciju militārajā apmācībā. Pārrunātas attiecību aktivizēšanas iespējas kultūrā un izglītībā, atzīmējot abpusējo interesi izveidot Turcijas informācijas centru Latvijas Universitātes Moderno valodu fakultātē.

Pārrunājot NATO paplašināšanās procesu, I. Čems pauda Turcijas atbalstu iespējami lielākai alianses paplašināšanai. Abas puses pārrunāja, kā panākt iespējami plašāku vienprātību Baltijas valstu uzaicināšanai dalībai NATO Prāgas sammita laikā.

Tikšanās gaitā pārrunāta starptautiskās koalīcijas izvērstā cīņa pret terorismu, situācijas attīstība Afganistānā. I. Bērziņš informēja arī par Latvijas plāniem sniegt humāno palīdzību šai valstij. Abi ministri uzsvēra starptautiskās solidaritātes nozīmīgumu cīņā ar starptautisko terorismu, kā arī apsprieda Eiropas Savienības paplašināšanās gaitu — kā Latvijas integrāciju ES, tā arī Turcijas un ES attiecību attīstību.

Tikšanās gaitā I. Bērziņš informēja Turcijas kolēģi par Latvijas paveikto sabiedrības integrācijā, tai skaitā valodas un pilsonības jautājumos. Šajā aspektā ministrs uzsvēra, ka EDSO misija Latvijā ir jāslēdz, jo tās vadlīnijas ir sekmīgi izpildītas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!