• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No Latvijas valsts dibināšanas dienas svētku atbalsīm ārzemēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2001., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paldies un gods savai tautai, zemei un valstij

Vēl šajā numurā

20.11.2001., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No Latvijas valsts dibināšanas dienas svētku atbalsīm ārzemēs

— ASV prezidents vēstulē Latvijas Valsts prezidentei

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ir saņēmusi vēstuli no ASV prezidenta Džordža Buša.

Vēstulē Dž.Bušs sveic prezidenti un Latvijas tautu Latvijas Republikas neatkarības 83.gadskārtā. “Es joprojām esmu pilnībā gatavs stiprināt un vērst plašumā ciešo draudzību, kas valda starp Latviju un ASV. Esmu izjutis šīs draudzības siltumu arī pēc 11.septembra traģiskajiem notikumiem un esmu pateicīgs par atbalstu un līdzjūtību, ko izteica Latvijas cilvēki.” ASV prezidents apsveic Latviju tās drosmīgajā ceļā, stiprinot saites ar Eiropas un transatlantiskajām organizācijām, augstu novērtējot tās panākumus.

Valsts prezidenta preses dienests

— svinīgā pieņemšanā Ķīnas Tautas Republikā

Šodien, 19. novembrī Pekinā Latvijas vēstnieks Ķīnas Tautas Republikā Einars Semanis rīkoja svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 83. gadadienai.

Pieņemšanā piedalījās tādas augstas Ķīnas valdības un parlamenta amatpersonas kā ĶTR Politiskās konsultatīvās komitejas Starptautisko sakaru komitejas priekšsēdētājs Tjans Dzenpei (Tian Zenpei),kas parakstīja Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu 1991. gadā, ĶTR ārlietu ministra vietnieks Liu Gučans (Liu Guchang), ĶTR Aizsardzības ministrijas Starptautisko sakaru departamenta priekšnieka vietnieks, ģenerālsekretārs Džans Banduns (Zhang Bandong), ĶKP CK ģenerālsekretārs, Starptautisko sakaru departamenta ģenerāldirektora vietnieks Li Jans (Li Yang), ĶTR Asociācijas draudzībai ar ārvalstīm ģenerālsekretārs Vei Duns (Wei Dong) un ĶTR parlamenta locekle, gleznotāja Tsjina Bailana (Qin Bailan). Apsveikt Latviju valsts svētkos bija ieradušies daudzi Ķīnas parlamenta, dažādu ministriju vadošie darbinieki, pilsētu, zinātnisko, biznesa organizāciju un masu mediju pārstāvji, kā arī ārvalstu diplomāti.

Latvijas vēstnieks savā uzrunā iezīmēja Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību un augstu novērtēja Ķīnas un Latvijas attiecību dinamisko, konstruktīvo un draudzīgo raksturu. E. Semanis norādīja, ka 2001. gads Latvijas un Ķīnas attiecībās ir bijis ļoti produktīvs, par ko liecināja apmaiņas ar vairākām augsta līmeņa vizītēm. 2001. gadā Latvija un ĶTR svin 10 gadu jubileju, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp abām valstīm.

Latvijas vēstniecības ĶTR informācija

— gaidāmās svinībās Belģijā

Latvijas vēstniecība Beļģijā, Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā un Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība NATO par godu Latvijas valsts proklamēšanas svētkiem pieņemšanu rīko š. g. 27. novembrī.

Savukārt 24.novembri pasākumu programmu par godu Latvijas valsts dibināšanas svētkiem rīko Beļģijas Latviešu nacionālā komiteja Briselē, Centra Horeb “Hautclair” telpās,. Centra kapelā notiks ekumeniskais dievkalpojums, kuru vadīs Prāvests P. Dupats, diakons K. Bērziņš un diakons J. Jerumanis. Svinīgajā pasākumā uzrunu teiks Latvijas vēstnieks Beļģijā Aivars Groza. Uz pasākumiem aicināta Beļģijā un Luksemburgā dzīvojošā latviešu sabiedrība.

Latvijas vēstniecības Beļģijā informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!