• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par militārajām struktūrām vides aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2001., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

15.11.2001., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par militārajām struktūrām vides aizsardzībā

Pēc Aizsardzības ministrijas iniciatīvas ir sagatavots sadarbības līgums ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju vides aizsardzības nozarē.

Pēc analoģiskiem līgumiem aizsardzības un vides aizsardzības sektori jau sekmīgi sadarbojas mūsu kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

Trešdien, 14. novembrī, Aizsardzības ministrijā tika parakstīts sadarbības līgums starp Aizsardzības ministriju (AM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) vides aizsardzībā. Dokuments nosaka sadarbības sfēras un formas vides aizsardzībā, savstarpējā palīdzībā vides aizsardzības politikas integrēšanas procesā militārajā jomā, pieredzes un informācijas apmaiņā, kā arī katras ministrijas saistības un pienākumus sadarbības līguma īstenošanā. Sadarbības līgums ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju palīdzēs koordinēt un nodrošināt konsekventus valsts aizsardzības struktūru pasākumus vides aizsardzībā atbilstoši Latvijas un starptautiskajām vides aizsardzības likumdošanas prasībām. No VARAM puses līgumu parakstīja ministrs Vladimirs Makarovs, no Aizsardzības ministrijas puses — ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Uzņemoties šo iniciatīvu, Aizsardzības ministrija vēlas informēt sabiedrību, ka līdzās galvenajam uzdevumam — valsts suverenitātes un drošības garantēšanai — militārās struktūras aktīvi iesaistās sabiedrībai aktuālu ikdienas jautājumu risināšanā. Tās ir rūpes ne tikai par vides aizsardzību, bet arī par valsts ilgtspējīgu attīstību un Latvijas virzību uz NATO.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!