• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts prezidentes darba vizīti Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2001., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad pasei līdzās nāks pazītne jeb idems

Vēl šajā numurā

15.11.2001., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Valsts prezidentes darba vizīti Vācijā

Šodien, 15.novembrī, sākas Vairas Vīķes–Freibergas darba vizīte Vācijas Federatīvajā Republikā

Šodien, 15. novembrī, sākas Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas divu dienu darba vizīte Vācijā. Šovakar, drīz pēc ierašanās Diseldorfā, viņa sniegs intervijas vācu žurnālistiem, bet pēc tam nolasīs lekciju Diseldorfas Industriāļu klubā un atbildēs uz auditorijas jautājumiem. Lekcijas mērķis ir veicināt Latvijas un Vācijas ekonomiskos kontaktus un piesaistīt eventuālo investoru interesi Latvijai.

Industriāļu klubs dibināts jau 1912. gadā, un kopš 1913. gada tas atrodas Diseldorfā. Klubā ir vairāk nekā 1100 biedru, kas pārstāv dažādas Vācijas tautas saimniecības nozares. Klubā intereses saistītas ar darbošanos starptautiskajā sfērā, īpaši ekonomikā un kultūrā, tā mērķis ir arī veicināt sakarus ar ārvalstu politiķiem un uzņēmējiem.

Rīt, 16. novembrī, Latvijas Valsts prezidente Berlīnē piedalīsies Herberta Kvanta fonda rīkotā ikgadējā pasākuma “Eiropas forums Berlīnē” atklāšanā un Eiropas foruma konferencē. Vakarā paredzēta Latvijas Valsts prezidentes runa Eiropas forumā.

Šogad foruma temats ir “Eiropa globālā konkurencē” un tajā bez Latvijas Valsts prezidentes dalību apstiprinājuši Vācijas federālais prezidents Johanness Raus, Itālijas prezidents Karlo Čampi, Eiropas Komisijas prezidents Romano Prodi un Bavārijas brīvvalsts ministru prezidents Edmunds Štoibers. Kā ik gadu, forumā aicināti piedalīties arī ministri, ievērojamāko preses izdevumu galvenie redaktori, kā arī nozīmīgāko uzņēmumu un banku pārstāvji.

Rīt Berlīnē ieplānotas arī Latvijas Valsts prezidentes tikšanās ar Bavārijas brīvvalsts ministru prezidentu Dr. Edmundu Štoiberu, Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Hansu Ulrihu Klozi un Kristīgo demokrātu apvienības vadītāju Dr. Angelu Merkeli. Jau rītvakar Vaira Vīķe-Freiberga atgriezīsies Rīgā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!