• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un nevalstisko organizāciju sadarbību holokausta izpētē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2001., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zaudējumu kompensāciju "Rīgas dārziem un parkiem"

Vēl šajā numurā

14.11.2001., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un nevalstisko organizāciju sadarbību holokausta izpētē

Aizvadītā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Andris Sarnovičs, kurš ir arī Latvijas valdības pilnvarotais pārstāvis sadarbībai ar Starptautisko holokausta darba grupu, iesniedza Zviedrijas vēstniekam Tomasam Bertelmanam Latvijas rīcības plānu holokausta izglītībā, pētniecībā un piemiņā. Zviedrija ir Latvijas partnervalsts minētajā darba grupā.

Latvijas rīcības plānā ir ietverti 12 valsts un nevalstisko organizāciju projekti, kurus iesnieguši Latvijas Vēsturnieku komisija, Latvijas Vēstures skolotāju asociācija, LU Jūdaikas centrs, LU Vēstures institūts, muzejs un dokumentācijas centrs “Ebreji Latvijā”, Latvijas okupācijas muzejs. Latvijas organizāciju iesniegtie projekti paredz semināru rīkošanu vēstures skolotājiem par holokausta tematikas mācīšanas metodiku, vēstures skolotāju stažēšanās braucienus uz “Jad Vašem” studiju centru Izraēlā ar mērķi sagatavot skolotājus, holokausta tematikai veltītu grāmatu tulkošanu un izdošanu, zinātniskās pētniecības darbu un Latvijas zinātnieku stažēšanos ārvalstīs.

Ārlietu ministrija par Latvijas rīcības plānu ir informējusi attiecīgās amatpersonas ārzemēs un ārvalstu vēstniecības Latvijā. Kopīgi ar zviedru pārstāvjiem no rīcības plānā minētajiem projektiem tiks izvēlēti daži, kuru īstenošanai finansējums tiks prasīts Starptautiskajai holokausta darba grupai.

Latvija sadarbojas ar Starptautisko holokausta darba grupu holokausta izglītībā, pētniecībā un piemiņā atsevišķu projektu ietvaros, īstenojot Valsts prezidentes pausto nostāju Stokholmas forumā 2000.gada janvārī.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!