• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta ieņēmumiem šā gada oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2001., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

14.11.2001., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta ieņēmumiem šā gada oktobrī

Šā gada oktobrī valsts pamatbudžetā bijuši lielākie ieņēmumi šā gada, kā arī pagājušā gada laikā vienā mēnesī — kopā 75,9 miljoni latu. Tādējādi valsts pamatbudžetā oktobrī veidojies gan finansiālais pārpalikums, gan fiskālais pārpalikums, tā samazinot kopējo valsts budžeta deficītu, liecina Valsts kases operatīvie dati.

Oktobrī valsts pamatbudžeta kopējie ieņēmumi bijuši 75,9 miljoni latu, kas par 5 miljoniem pārsniedz līdzšinējos lielākos ieņēmumus. No kopējās summas 63,6 miljonus latu veido nodokļu maksājumi, kas arī ir rekordliels skaitlis.

Valsts pamatbudžetā oktobrī veidojies 9,8 miljonu latu ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem, nodrošinot, ka arī fiskālais deficīts sarucis gandrīz par 1,4 miljoniem latu. Tādējādi šā gada desmit mēnešu valsts pamatbudžeta fiskālais deficīts ir tikai 37,7 miljoni latu.

“Šā gada budžeta izpilde ir tiešām iepriecinoša. Kopumā labi tiek pildīta budžeta ieņēmumu daļa — gandrīz katru mēnesi mēs varam ziņot par jauniem rekordlieliem ieņēmumiem. Tā pamats ir gan valsts ekonomikas straujā izaugsme, gan arī Valsts ieņēmumu dienesta darba uzlabošanās.

Tā, piemēram, tikai vienā nelegālās darbības apkarošanas jomā — cīņā pret gaļas kontrabandu — ir gūti vērā ņemami panākumi: šā gada deviņos mēnešos pēc pārbaudēm valsts budžetā papildus iekasēti 377 tūkstoši latu. Par gaļas importa noteikumu pārkāpumiem šogad sastādīti 318 administratīvo pārkāpumu protokoli. Salīdzinājumam — pērn šajā laikā bija sastādīti tikai 32 protokoli. Šādu uzskaitījumu par nodokļu administrācijas veikto darbu varētu turpināt par katru nozari,” norāda finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2001.gada oktobrī bija 75,9 miljoni latu, izdevumi — 66,1 miljons latu. Šā gada desmit mēnešos valsts pamatbudžeta kopējie ieņēmumi ir 629,7 miljoni latu, izdevumi — 635,8 miljoni latu.

Valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta ieņēmumi 2001.gada oktobrī bija 40,5 miljoni latu, izdevumi — 47,8 miljoni latu.

Valsts speciālo budžetu kopējie ieņēmumi šā gada desmit mēnešos bija 625 miljoni latu, izdevumi — 631,7 miljoni latu.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!