• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID un Rīgas brīvostas sadarbību kravu kontrolē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2001., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.11.2001., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID un Rīgas brīvostas sadarbību kravu kontrolē

Šī gada rudenī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks un Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs parakstīja vienošanās protokolu par sadarbību muitas kontrolē. Protokola mērķis ir sekmēt Eiropas Savienības prasībām atbilstošu, efektīvu kravu plūsmas kontroli Rīgas brīvostā, veicināt ostas attīstību, konkurētspējas palielināšanos un uzlabot uzņēmējdarbības vidi ostas teritorijā.

Parakstot šo protokolu, abas puses vienojas sadarboties muitas kontroles jomā, lai sekmētu efektīvu kravu plūsmas kontroli Rīgas brīvostā, veicinātu ostas attīstību, konkurētspējas palielināšanos un pastāvīgi uzlabotu uzņēmējdarbības vidi ostas teritorijā.

Lai garantētu kravu kontroli, paredzēta muitas kontroles kompleksa celtniecība Rīgas brīvostas teritorijā Uriekstes ielas rajonā. Kompleksu tehnisko projektu un būvniecības darbu īstenošanai finansējums tiks ņemts no PHARE 2001. gada programmas “Kontroles infrastruktūra ostu un dzelzceļa robežas kontroles punktos” līdzekļiem.

Lai nodrošinātu darba efektivitāti un operativitāti, paredzēts izveidot “on–line” režīma pieslēgumu pie Valsts vienotā datu pārraides tīkla visai datortehnikai, ko muitas amatpersonas izmanto Rīgas brīvostas teritorijā izvietotajos muitas kontroles punktos, kā arī paredzēts rast VID pieeju RBP rīcībā esošajām datu bāzēm, kas attiecas uz muitas kontrolpunkta darbību. Rīgas brīvostā plānots arī izveidot videonovērošanas sistēmas.

Dita Kļaviņa, VID Komunikāciju daļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!