• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne" kompensācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2001., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts alkohola politiku

Vēl šajā numurā

08.11.2001., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas fonda “Atmiņa, atbildība un nākotne” kompensācijām

Vācijas fonda “Atmiņa, atbildība un nākotne” pārstāvji 8. novembrī ierodas Rīgā, lai saņemtu informāciju par Latvijas Republikas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbu, pieņemot iesniegumus un gatavojoties izmaksāt kompensācijas bijušajiem spaidu darbos nodarbinātajiem un pārējiem nacionālsociālisma upuriem no Vācijas fonda līdzekļiem. Šajās sarunās piedalīsies arī Krievijas Federācijas fonda “Sapratne un izlīgums” pārstāvji.

Jau novembrī paredzēts uzsākt piešķirto kompensāciju izmaksu vairāk nekā 100 personām Latvijā.

Ja, izskatot iesniegumu, pieņemts pozitīvs lēmums, kompensāciju tieši no Vācijas pārskaitīs uz kompensācijas pieprasītāja kontu kādā no Latvijas bankām. Patlaban vēl tiek risināts jautājums, vai pēc kompensācijas pieprasītāju vēlēšanās būtu iespējams veikt pārskaitījumus uz banku kontiem Krievijā.

Mēs vēlreiz vēlamies atgādināt, ka iesniegumus var nodot līdz 2001. gada 31. decembrim. Izskatīs tikai tos iesniegumus, kuri līdz šim laikam būs iesniegti Latvijas Republikas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā vai Krievijas Federācijas fondā.

Informāciju par kompensāciju maksājumiem bijušajiem spaidu darbos nodarbinātajiem un citiem nacionālsociālisma represiju upuriem saskaņā ar Vācijas likumu “Par fonda “Atmiņa, atbildība un nākotne” izveidošanu” var iegūt Vācijas vēstniecības mājaslapā internetā: http//www.deutschebotschaft-riga.lv., kā arī Vācijas fonda mājaslapā: http://www.stiftung-evz.de.

Vācijas vēstniecība Rīgā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!