• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2001., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 8. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.11.2001., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO

Vakar, 7.novembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieku drošības politikas jautājumos Norbertu Basu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja NATO paplašināšanās jautājumus un Latvijas gatavošanos dalībai aliansē, kā arī jaunas drošības stratēģijas veidošanu Eiropā un pasaulē pēc 11.septembra terora aktiem ASV.

Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis pozitīvi novērtēja Latvijas sasniegumus, gatavojoties dalībai NATO, kā arī informēja par Vācijas nostāju alianses paplašināšanās jautājumos.

Norberts Bass atzīmēja, ka Vācija vēlas veicināt sagatavošanās procesu NATO kandidātvalstīs. Viesis arī pauda savas valsts atbalstu Baltijas valstu centieniem integrēties Ziemeļatlantijas aliensē un akcentēja, ka Krievijai nav veto tiesību NATO paplašināšanās jautājumā. Tomēr N.Bass pauda domu, ka jaunajai, paplašinātajai aliansei jāveido konstruktīva sadarbība ar Krieviju. Runājot par Latvijas iespējamo ieguldījumu NATO, viesis norādīja, ka tas varētu būt labi izglītots un apmācīts militārais personāls, kas spētu nodrošināt savstarpējo savietojamību.

Abas puses pārrunāja arī Baltijas valstu sadarbības pozitīvo nozīmi, gatavojoties integrācijai NATO. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums informēja Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvi par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgajām programmām aizsardzības jomā, tostarp par militārās koledžas “Baltdefcol” darbu.

Pārrunājot situāciju Eiropā un pasaulē pēc 11.septembra terora aktiem ASV, N.Bass atzina, ka Vācija atzinīgi vērtē partnerības nostiprināšanos starp ASV un Krieviju, veidojot pasaules demokrātisko spēku savienību cīņā pret starptautisko terorismu. Šajā kontekstā Vācija piešķir lielu nozīmi arī Eiropas kopīgās aizsardzības un drošības politikas veidošanai sadarbībā ar NATO.

Sarunas noslēgumā viesis pauda pārliecību, ka Latvijai ir visas iespējas īstenot savus stratēģiskos mērķus — integrāciju Eiropas Savienībā un Ziemeļatlantijas aliansē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!