• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parku mazajiem rīdziniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas krematorijas kapsētu ar kolumbāriju

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parku mazajiem rīdziniekiem

1. novembrī, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti piedalījās Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas sēdē, lai kopīgi apspriestu Bērnu parka ieceri, ar ko parka izveides atbalsta grupa bija vērsusies Kultūras komitejā, un bērnu un pusaudžu spēļu laukumu izveidi, ko izstrādājusi Skolu valde, un noskaidrotu, vai šie projekti ir saistāmi.

Skolu valdes pārstāvji demonstrēja Vācijas firmas “Hags” ražojumus spēļu laukumiem — slidkalniņus, rāpošanas tuneļus, smilšu kastes un citus produkcijas veidus. Firmas produkcija veidota atbilstoši dažādam bērnu vecumam, no videi draudzīgiem materiāliem, tai ir nepieciešamie starptautiskie sertifikāti. Atsevišķi ražojumi piemēroti arī bērniem invalīdiem. Kā bērnu laukuma vieta ir izvērtēti vairāki parki, izskatītas transporta un piekļuves iespējas, un Skolu valde par piemērotāko uzskata Viesturdārzu.

Izglītības komitejas deputāti nolēma to akceptēt un uzdeva Skolu valdei un Vides departamentam konkretizēt vietu rotaļu laukumam. Savukārt pēc Rīgas mākslinieku ieceres Bērnu parkam paredzētas vairākas funkcijas: tas varētu būt gan rotaļu laukums, gan “Neparasto rīdzinieku” kultūras, mākslas un izglītības centrs un varētu iemūžināt bērnu dzejnieka Aivara Neibarta vārdu. Parka projekta pamatdoma ir veidot tēlainu, dabisku vidi, dodot pašiem bērniem iespēju līdzdarboties šīs vides veidošanā. Tas palīdzētu bērniem veidot pozitīvu attieksmi pret savu valsti un pilsētu, realizēt sevi radoši, veicināt sabiedrības integrāciju, iepazīstināt ar latviešu tautas dzīvesziņu. Pamati šai iecerei likti Bērnu dienā Doma laukumā Rīgas 800 gadu jubilejā, kad bērniem bija iespēja celt smilšu kastē savu Rīgu, satikties ar animācijas filmas “Neparastie rīdzinieki” varoņiem un piedalīties vairākās interesantās mākslinieku veidotās akcijās. Šo pasākumu apmeklēja ap 4000 cilvēku.

Izglītības komitejas deputāti pieņēma zināšanai Bērnu parka atbalsta fonda “Neparastie rīdzinieki” projekta pieteikumu, akceptēja ieceri un ierosināja Kultūras komitejas deputātiem lemt par to kopā ar Pilsētas attīstības komiteju, kā arī veidot kopīgu darba grupu, kurā būtu pārstāvji no Skolu valdes, projekta atbalsta grupas, Kultūras pārvaldes un departamentiem. Kultūras komiteja nolēma jautājumu par Bērnu parku izskatīt atsevišķā sēdē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!