• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par precizētu valsts valodas zināšanu pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2001., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija gaida Velsas princi

Vēl šajā numurā

07.11.2001., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par precizētu valsts valodas zināšanu pārbaudi

Vakar, 6. novembrī, Ministru kabinets pieņēmis grozījumus “Valsts valodas centra nolikumā” un “Noteikumos par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”, ko izstrādājusi darba grupa, kura izvērtēja ANO Cilvēktiesību komitejas lēmumu Antoņinas Ignatānes lietā. Minētie grozījumi precizē valsts valodas zināšanu pārbaudes procedūru, nosakot Valsts valodas centra tiesības atkārtoti pārbaudīt, vai valsts valodas zināšanu apliecības ir īstas un izsniegtas likumā noteiktajā kārtībā, izslēdzot iespēju veikt atkārtotu valodas zināšanu pārbaudi personai, kam jau ir likumīgi iegūta apliecība.

Kā Valsts kancelejas Preses departaments jau informējis, ANO Cilvēktiesību komiteja bija izskatījusi A.Ignatānes sūdzību par viņas svītrošanu no Rīgas domes deputātu kandidātu saraksta pašvaldību vēlēšanās 1997.gadā, balstoties uz viena valodas inspektora subjektīvo lēmumu. Saskaņā ar komitejas lēmumu, A.Ignatānei nodarīts kaitējums, liedzot viņai kandidēt pašvaldību vēlēšanās. Līdz ar valdības pieņemto grozījumu stāšanos spēkā būs novērsta šādu situāciju atkārtošanās.

Pieņemtie grozījumi nemaina valsts valodas pārbaudes kārtību – arī turpmāk valodas prasmes apliecību persona varēs iegūt, tikai nokārtojot pārbaudījumu valsts valodas prasmes pārbaudes komisijā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Pieņemtie grozījumi vēlreiz apliecina Latvijas valdības apņēmību operatīvi darīt visu nepieciešamo, ieskaitot grozījumus likumdošanā, lai nodrošinātu starptautisko cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošanu un vienlīdzīgas iespējas visiem Latvijas pilsoņiem kandidēt vēlēšanās.

 

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!