• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2001. gada 26. oktobra lēmums Nr. 16/4 "Par "Ārpusbiržas darījumu publiskošanas noteikumu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2001., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.15/4

Par "Banku ieguldījumu pārskatu sagatavošanas noteikumiem"

Vēl šajā numurā

06.11.2001., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 16/4

Pieņemts: 26.10.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas Padomes lēmums Nr. 16/4

Rīgā 2001. gada 26. oktobrī

Par “Ārpusbiržas darījumu publiskošanas noteikumu” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu un likuma “Par vērtspapīriem” 41. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Apstiprināt “Ārpusbiržas darījumu publiskošanas noteikumus” (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1999. gada 24. decembra rīkojumu Nr. 355 apstiprinātie “Noteikumi par ārpusbiržas darījumu publiskošanu”.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

 

Ārpusbiržas darījumu publiskošanas noteikumi

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. “Ārpusbiržas darījumu publiskošanas noteikumi “ (tālāk tekstā — noteikumi) izstrādāti saskaņā ar likumu “Par vērtspapīriem” un Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu.

1.2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā paziņo un publisko informāciju par veiktajiem ārpusbiržas darījumiem otrreizējā vērtspapīru publiskajā apgrozībā.

1.3. Noteikumi ir saistoši visiem finansu un kapitāla tirgus dalībniekiem, kuriem ir atļauts veikt vērtspapīru kontu atvēršanu, turēšanu un apkalpošanu vērtspapīru publiskajā apgrozībā (tālāk tekstā — tirgus dalībnieki), kā arī Latvijas Centrālajam depozitārijam un fondu biržām.

1.4. Šo noteikumu izpratnē par ārpusbiržas darījumiem ir uzskatāmi vērtspapīru darījumi, kas tiek veikti ārpusbiržas tirgū un kuru rezultātā notiek īpašuma tiesību maiņa publiskajā apgrozībā esošajiem vērtspapīriem.

 

2. Ziņojumu sniegšana un publiskošana

2.1. Latvijas Centrālais depozitārijs nosaka kārtību, kādā tirgus dalībnieki ziņo par ārpusbiržas darījumiem, t.sk. par tiem, kuru rezultātā vērtspapīru pārvedums notiek no viena vērtspapīru konta uz citu vērtspapīru kontu vienas starpnieksabiedrības uzskaitē.

2.2. Latvijas Centrālais depozitārijs nekavējoties nosūta fondu biržai informāciju par ārpusbiržas darījumiem. Latvijas Centrālais depozitārijs un fondu birža savstarpēji vienojas par nosūtāmās informācijas par ārpusbiržas darījumiem apjomu un nosūtīšanas kārtību, ievērojot trešo personu intereses.

2.3. Fondu birža apkopo no Latvijas Centrālā depozitārija saņemto informāciju par ārpusbiržas darījumiem un nekavējoties publisko to saskaņā ar fondu biržas noteikto kārtību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!