• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas aizsardzības ministrs savā oficiālā vizītē Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2001., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.30

Transportlīdzekļu vadītāju apmācības programmas

Vēl šajā numurā

01.11.2001., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas aizsardzības ministrs savā oficiālā vizītē Latvijā

Šodien, 1. novembrī, Latvijā oficiālā vizītē ierodas Vācijas aizsardzības ministrs Rūdolfs Šarpings.

Vācijas aizsardzības ministrs tiksies ar Latvijas aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, lai pārrunātu NATO paplašināšanās politiskos aspektus, Latvijas progresu Rīcības plāna dalībai NATO īstenošanā, NATO un Krievijas attiecības, kā arī Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību aizsardzībā, tai skaitā virsnieku izglītībā un vides aizsardzībā.

R.Šarpings tiksies ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Kudumu, Ministru prezidentu Andri Bērziņu un ārlietu ministru Induli Bērziņu.

Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Vācijas Federatīvās Republikas Aizsardzības ministrijas Nolīgums par sadarbību militārajā jomā tika noslēgts 1994. gada septembrī, un kopš 1999. gada novembra ir akreditēts Latvijas militārais atašejs Vācijā pulkvedis Jānis Raciņš.

Vācija ir viena no visaktīvākajiem Latvijas atbalstītājiem mācību jomā — katru gadu dažādās Vācijas militārajās skolās un augstskolās mācās apmēram trīsdesmit Nacionālo bruņoto spēku un Nacionālās aizsardzības akadēmijas virsnieku un kadetu.

Vācijas un Latvijas jūras spēkiem regulāri notiek kopīgas mīnu meklēšanas mācības. Tāpat Vācija ir sniegusi atbalstu Latvijas jūras spēku attīstībai, tostarp veidojot Baltijas valstu jūras spēku mācību centru Liepājā.

1999. gadā ar Vāciju tika sākta sadarbība Valdības, kontroles un informācijas sistēmas ieviešanas jautājumos. Vācija ir viena no NATO valstīm, kas sāka sarunas ar Baltijas valstīm par atbalstu un reālo palīdzību NATO standartiem atbilstošas vadības, kontroles un informācijas sistēmas ieviešanā. Šādu sistēmu izmanto tādas NATO valstis kā Francija, Lielbritānija, Nīderlande.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki no Vācijas Federatīvās Republikas ir saņēmuši vairākus dāvinājumus, tai skaitā mīnu iznīcinātājkuģi, datorus vācu valodas mācību klases vajadzībām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un kalibrācijas stacijas ekipējumu “Baltron” uzturēšanas un remonta centram Liepājā.

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!