• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2001., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

01.11.2001., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 19. oktobra sēde

1. Sēdē izskatīja 14 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 25. oktobra sēdes darba kārtību.

3. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001. gada 25. oktobrī pulksten 17.

4. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 22. oktobra līdz 28. oktobrim.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides apakškomisijas sastāvā iesaistījies deputāts I.Burvis.

6. Izskatīja Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja Dz.Kuduma iesniegumu, kurā lūgts apmaksāt izdevumus par VIP zāles izmantošanu Maskavā Šeremetjevas lidostā sakarā ar paredzēto tikšanos ar Krievijas Federācijas Domes Aizsardzības komisijas priekšsēdētāju 22. oktobrī pulksten 10.30.

Prezidijs nolēma minēto iesniegumu nodot Saeimas Kancelejai, lai sagatavotu grozījumus Saeimas Prezidija 2001. gada 8. oktobra lēmumā, ar kuru tika apstiprināts komandējums deputātam Dz.Kudumam uz Maskavu (Krievija).

7. Pieņēma lēmumu par izsoles komisijas izveidošanu Saeimas darbinieku veselības un dzīvības apdrošināšanas piedāvājumu izvērtēšanai.

8. Izskatīja deputāta A.Kiršteina iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumu Saeimas 11. oktobra sēdē.

9. Prezidijs nolēma atlikt jautājumu par kavējumu attaisnošanu deputātiem A.Panteļējevam un P.Apinim Saeimas 2001. gada 11. oktobra sēdē.

10. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas deputātam M.Lujānam uz Marākešu (Maroka) laikā no 2001. gada 4. novembra līdz 12. novembrim;

2) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas loceklim M.Sprindžukam laikā no 2001. gada 15. novembra līdz 18. novembrim uz Berlīni (Vācija);

3) Eiropas lietu konsultantiem B.Endzelei un I.Solimam, Ārlietu komisijas konsultantiem A.Ābolai un L.Puišei un Starpparlamentu attiecību biroja konsultantei S.Bērziņai laikā no 2001. gada 31. oktobra līdz 2. novembrim uz Tallinu (Igaunija).

11. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija lēmumā par Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekles I.Birznieces un Sociālo un darba lietu komisijas locekļu V.Ģīļa un R.Jurdža komandējumu uz Stokholmu (Zviedrija) no 2001. gada 25. oktobra līdz 28. oktobrim.

12. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) deputātu J.Stalidzānes, J.Bunkša, J.Gaiļa, P.Salkazanova un J.Sokolovska, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas konsultantes I.Krūmiņas un Juridiskā biroja vecākās konsultantes G.Višņakovas pārskatu par komandējumu uz Zviedriju laikā no 2001. gada 30. septembra līdz 2. oktobrim;

2) deputāta A.Kiršteina pārskatu par NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas komandējumu uz 47. rudens sesiju Otavā (Kanāda) laikā no 2001. gada 5. oktobra līdz 9. oktobrim.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

2001. gada 25. oktobra sēde

1. Apstiprināja izdevumu tāmi Austrijas Republikas Nacionālās padomes prezidenta vizītei Rīgā 2001.gada 29. un 30.oktobrī.

2. Apstiprināja izdevumu tāmi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmei Rīgā 2001.gada 29.oktobrī.

3. Apstiprināja izdevumu tāmi Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Ekonomikas lietu komisijas vizītei Rīgā no 2001.gada 5. līdz 7.novembrim.

4. Apstiprināja izdevumu tāmi Itālijas Senāta Aizsardzības komisijas priekšsēdētāja Domenio Kontestabiles vizītei Rīgā no 2001.gada 4. līdz 6.novembrim.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 25.oktobrī pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2001. gada 25. oktobrī pulksten 17.

 

1. Dokuments, reģ. Nr.122. Deputātu L.Bojāra, O.Zvejsalnieka, E.Baldzēna, H.Soldatjonokas, I.Burvja, P.Salkazanova jautājums — LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par dabas stihiju nodarītajiem zaudējumiem Zemgales novadā

Sakarā ar jūnija mēnesī radītajiem dabas stihiju postījumiem Zemgales novadā lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Cik lielas zemes platības ir cietušas no plūdiem?

2. Cik lieli zaudējumi ir nodarīti zemnieku saimniecībām un iedzīvotāju piemāju dārziem?

3. Vai iedzīvotājiem tiks atlīdzināti plūdu rezultātā radušies zaudējumi?

4. Kuras institūcijas pārziņā atrodas meliorācijas un hidrosistēmu uzturēšana?

(Atbildes dok. Nr.3381)

 

2. Dokuments, reģ. Nr.134. Deputātu L.Bojāra, P.Salkazanova, R.Labanovska, E.Baldzēna un O.Grīga jautājums — LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par dizentērijas epidēmiju

Esot labklājības ministra amatā, jūs ierosinājāt un virzījāt Sanitāri epidemioloģiskā dienesta reformas un optimizāciju ar mērķi uzlabot veselības aprūpes sistēmu. Sakarā ar kārtējo epidēmiju Tukumā lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc veiktā veselības aprūpes reforma nedod pozitīvus rezultātus un šā gada laikā ir stipri augusi saslimstība ar infekcijas slimībām epidēmiju veidā?

2. Kādi konkrēti pasākumi ir paredzēti veselības aprūpes uzlabošanai?

(Atbildes dok. Nr.3612)

 

3. Dokuments, reģ. Nr.135. Deputātu J.Jurkāna, J.Sokolovska, A.Golubova, M.Bekasova, P.Maksimova, M.Lujāna un O.Deņisova jautājumi — Ministru prezidentam A.Bērziņa kungam:

Par īpaši atbalstāmo reģionu attīstības paātrināšanu

A.god. Bērziņa kungs!

Saeima 1997. gada 22. maijā pieņēma likumu “Par īpaši atbalstāmajiem reģioniem”. Saskaņā ar likumu ir izveidota Reģionālās attīstības padome un Reģionālais fonds. Ministru kabinets ir apstiprinājis īpaši atbalstāmo reģionu sarakstu. Diemžēl pēdējos gados nav novērojama šo reģionu pastiprināta attīstība, Reģionālajam fondam no valsts budžeta tiek piešķirts ļoti maz līdzekļu un to apjoms pēdējos gados nevis pieaug, bet gan samazinās. 2000. gadā fondam bija piešķirts 1 miljons latu, bet 2001. gadā — vairs tikai 800 tūkstoši latu.

Sakarā ar minēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kādus pasākumus valdība paredzējusi veikt, lai paātrinātu īpaši atbalstāmo reģionu attīstību?

2. Cik lielus līdzekļus paredzēts piešķirt Reģionālajam fondam likumprojektā “Par valsts budžetu 2002. gadam”?

 

4. Dokuments, reģ. Nr.136. Deputātu L.Bojāra, J.Lejas, V.Lauska, E.Baldzēna un I.Burvja jautājums — LR iekšlietu ministram Marekam Segliņam:

Par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu dārzkopības sabiedrību teritorijās

Sakarā ar Rīgas iedzīvotāju dzīvokļu problēmām daudzi pastāvīgai dzīvošanai izmanto dārzu mājas Rīgas rajonā — Saulkrastos, Garkalnē, Salaspilī, Olainē u.c. lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Vai tiek veikta statistika par noziegumiem dārzkopības sabiedrību teritorijās?

2. Kā tiek veikta policijas darbinieku skaita palielināšana teritorijās ar nelabvēlīgo kriminogēno situāciju?

 

5. Dokuments, reģ. Nr.137. Deputātu L.Bojāra, J.Lejas, V.Lauska, A.Kalniņa un I.Burvja jautājums — LR Ministru prezidentam:

Par automobiļu konstrukciju komponentu ražošanu Latvijā

2001. gada oktobrī Rīgā notiks pasaules 40 valstu autobūvētāju konference. Sakarā ar to lūdzam atbildēt uz šādu jautājumu:

Vai Latvijas Republikas valdība iesniegs priekšlikumu, lai RAF bāzē ražotu automobiļu konstrukciju komponentus?

 

6. Dokuments, reģ. Nr.138. Deputātu J.Jurkāna, J.Urbanoviča, J.Sokolovska, A.Golubova, P.Maksimova un J.Plinera jautājumi — Ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim:

Par rupjām kļūdām, kas pieļautas uzņēmuma “Latvijas gāze” privatizācijas procesā

A.god. Kalvīša kungs!

Presē publicēta informācija, ka a/s “Latvijas gāze” Starptautiskajā šķīrējtiesā ir iesniegusi prasību pret Latvijas valsti, pieprasot izmaksāt kompensāciju 5 miljonu latu apmērā par to, ka Latvija neesot atteikusies no gāzes tarifu regulēšanas rūpnieciskajiem patērētājiem, kā to it kā paredzot līgums, ko Privatizācijas aģentūra noslēgusi ar uzņēmuma akcionāriem. Šāda prasība kļuvusi iespējama tikai tāpēc, ka līgumslēdzēji no Latvijas puses ir pieļāvuši rupju kļūdu, latviešu terminu “vietējie patērētāji” angliski tulkojot kā “domestic end–consumers”, kas faktiski atbilst jēdzienam “mājsaimniecības” un neaptver pārējos vietējos patērētājus.

Sakarā ar minēto lūdzam jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Ekonomikas ministrija ir izskatījusi Privatizācijas aģentūras amatpersonu atbildību par rupjo tulkošanas kļūdu, kas valstij tiesas procesa zaudēšanas gadījumā izmaksās 5 miljonus latu?

2. Ja jautājums nav izskatīts, tad lūdzam paskaidrot, kāpēc ekonomikas ministrs, kas ir Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētājs un arī vienpersonīgs akcionāru pilnsapulces pārstāvis, šo skandalozo faktu ir atstājis bez ievērības?

3. Vai tas, ka Ekonomikas ministrija ir ierosinājusi valdībai meklēt kompromisu strīdā ar a/s “Latvijas gāze” un piekrist cenu atbrīvošanai rūpnieciskajiem patērētājiem, nenozīmē, ka ministrija faktiski ir atzinusi kļūdu, kas pieļauta, slēdzot ar akcionāriem līgumu par “Latvijas gāzes” privatizāciju?

4. Vai Ekonomikas ministrija ir prognozējusi, kā pieaugs gāzes cenas rūpnieciskajiem patērētājiem pēc to atbrīvošanas?

5. Kā gāzes cenu pieaugums sadārdzinās siltumenerģijas tarifus un iedzīvotāju maksājumus par centrālapkuri?

6. Kā gāzes cenu pieaugums ietekmēs patēriņa cenu indeksu?

 

7. Dokuments, reģ. Nr.139. Deputātu J.Jurkāna, J.Urbanoviča, J.Sokolovska, A.Golubova, P.Maksimova un J.Plinera jautājumi — Labklājības ministram A.Požarnova kungam:

Par sociālā budžeta līdzekļu izlietojumu laika posmā no 1997. gada līdz 2000. gadam

A.god. Požarnova kungs!

Lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Cik daudz no sociālā budžeta līdzekļiem ir izlietots laika posmā no 1997. līdz 2000. gadam (par katru gadu atsevišķi), lai samaksātu procentus Valsts kasei par piešķirtajiem aizdevumiem? Kā minētajā periodā ir mainījušās šo aizdevumu procentu likmes?

2. Kāda būs paredzamā procentu maksājumu summa 2001. gadā? Cik jau faktiski samaksāts šā gada 9 mēnešos? Kāda bijusi procentu likme šajā periodā?

3. Vai Labklājības ministrija ir griezusies valdībā ar lūgumu atbrīvot sociālo budžetu no pārāk augstajiem aizdevuma procentiem vai vismaz tos ievērojami samazināt? Ja ir, tad lūdzam paziņot, kad un kāda atbilde ir saņemta.

 

8. Dokuments, reģ. Nr.140. Deputātu L.Bojāra, G.Freimaņa, J.Lejas, P.Salkazanova un A.Kalniņa jautājums — Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par Latvijas Garantiju aģentūras darbību

Tā kā no LR budžeta ir iedalīti līdzekļi Latvijas Garantiju aģentūras darbībai, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kādam nolūkam tika dibināta Latvijas Garantiju aģentūra?

2. Cik lieli valsts budžeta līdzekļi ir iedalīti šīs aģentūras darba nodroši-nāšanai?

 

9. Dokuments, reģ. Nr.141. Deputātu L.Bojāra, J.Lejas, P.Salkazanova, J.Čevera un E.Baldzēna jautājums — Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par Valsts ieņēmumu dienesta modernizāciju

Valsts ieņēmumu dienests nepārtraukti vairāku gadu garumā tiek modernizēts. Tā kā darba uzlabošanai tiek tērēti lieli naudas līdzekļi, tad lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kad tiks pabeigta VID modernizācija?

2. Kad un kas apstiprināja VID modernizācijas plānu?

3. Kas izsludināja konkursus atsevišķu plāna daļu veikšanai, tehnikas iegādei un noteica samaksu lielumu?

4. Kādi ir sasniegtie rezultāti?

5. Kāds ir iedalīto valsts budžeta līdzekļu sadalījums pa gadiem no Valsts ieņēmumu dienesta dibināšanas laika?

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Rīgā 2001. gada 19. oktobrī Saeimas priekšsēdētāja biedrsR.Pīks

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!