• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par to, ir vai nav interešu konflikts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2001., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2002. gadam

Vēl šajā numurā

31.10.2001., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par to, ir vai nav interešu konflikts

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš informē, ka Ģenerālprokuratūra vakar, 30. oktobrī, atzinusi: Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše, atverot ziedojumu kontu un saņemot tajā naudas līdzekļus personiskām vajadzībām, nav pārkāpis Korupcijas novēršanas likumu. J.Lagzdiņš uzskata, ka tādējādi Latvijā izveidojusies bīstama tiesiskā situācija.

“Turpmāk jebkura valsts amatpersona — no muitnieka un robežsarga līdz deputātam un ministram — varēs atvērt kontus naudas vākšanai. Kopš šā gada 30.oktobra Latvijā legalizēts valsts amatpersonu interešu konflikts. Nav pieļaujami, ka valsts amatpersonas, izmantojot savu dienesta statusu, ir tiesīgas vākt ziedojumus un honorārus savas personiskās labklājības nodrošināšanai,” norāda J.Lagzdiņš.

Lai novērstu šo absurdo un valstij bīstamo situāciju un steidzamības kārtā grozītu Korupcijas novēršanas likumu, pirmdien, 5.novembrī, tiks sasaukta Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas ārkārtas sēde. Uz komisijas sēdi uzaicināti Ģenerālprokuratūras, Valsts ieņēmumu dienesta un citu tiesību aizsardzības dienestu pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!