• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ēģiptes sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2001., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 24.oktobrī

Vēl šajā numurā

25.10.2001., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ēģiptes sadarbību

Vakar, 24. oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Romualds Ražuks tikās ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Abdelmoneimu El Dorghami, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja jautājumus, kas skar abu valstu sadarbības iespējas un to intensificēšanu nākotnē.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs uzsvēra, ka Latvijas un Ēģiptes attiecības veidojušās desmit gadu garumā — diplomātiskās attiecības abu valstu starpā nodibinātas 1992. gadā, bet mūsu valsts neatkarību Ēģipte atzina jau 1991. gada septembrī.

Ēģiptes vēstnieks Latvijā savukārt atzinīgi novērtēja mūsu valsts panākto progresu gan politiskajos jautājumos, gan ekonomikā. Viņš sacīja, ka abu valstu attiecības ir jāpadziļina, it īpaši veicinot sadarbību tirdzniecībā, kultūrā un tūrismā. Runājot par parlamentāro kontaktu intensificēšanas iespējām, sekmīgas varētu būt parlamentāriešu vizītes abās valstīs, kā arī informācijas apmaiņas nodrošināšana Latvijas un Ēģiptes parlamentu starpā.

Pārrunātas arī 11. septembrī ASV notikušo terora aktu sekas. Abas puses bija vienisprātis, ka pret terorismu jācīnās apvienotiem spēkiem globālā mērogā.

Sarunss noslēgumā R.Ražuks informēja, ka Latvijas Ārlietu ministrija pieņēmusi politisku lēmumu par reģionālas vēstniecības atvēršanu Ēģiptē. “Tas palīdzēs padziļināt mūsu valstu savstarpējās attiecības un intensificēt tās,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedrs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!