• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2001., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes sēdes protokols Nr.18

Par nodokļu parādu dzēšanu

Vēl šajā numurā

24.10.2001., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas politiskajām konsultācijām

Vakar, 23.oktobrī, Kijevā beidzās Latvijas un Ukrainas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuras vadīja Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Ukrainas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Jurijs Sergejevs.

Pirms konsultācijām M. Riekstiņš tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Anatoliju Zlenko. Tikšanās laikā puses pārrunāja Eiropas integrācijas un drošības politikas jautājumus, kā arī Latvijas un Ukrainas divpusējo sadarbību. Ministrs augstu novērtēja Latvijas panākumus, gatavojoties dalībai ES un NATO.

Konsultāciju laikā puses pārrunāja plašu jautājumu loku: divpusējo attiecību, reģionālās sadarbības, Eiropas integrācijas un ES paplašināšanās jautājumus, kā arī apmainījās viedokļiem par šībrīža pasaules un reģionālajām ārpolitikas aktualitātēm.

Pārrunājot Latvijas un Ukrainas divpusējo sadarbību, puses uzsvēra nepieciešamību paplašināt līgumtiesisko bāzi un turpināt tālāku politiskā dialoga attīstīšanu.

Valsts sekretāri uzsvēra Latvijas un Ukrainas starpvaldību tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības komitejas nozīmīgo lomu divpusējo attiecību intensificēšanai nākotnē.

Skarot sadarbības jautājumus Baltijas jūras un Melnās jūras reģionos, konsultācijās atzīmēti tālākās reģionālās sadarbības pozitīvie aspekti, kā arī akcentēta starptautisko organizāciju ietvaros notiekošās sadarbības lomas palielināšana.

Runājot par NATO paplašināšanos, Ukrainas puse apliecināja katras valsts tiesības izvēlēties savu drošības garantēšanas modeli. Ukrainas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs apsveica Latvijas progresu, gatavojoties dalībai aliansē, uzsverot to kā svarīgu Eiropas drošības un stabilitātes daļu kopīgos Eiropas integrācijas procesos.

Konsultācijās pārrunāti arī ar Eiropas Savienības paplašināšanos saistīti jautājumi. Ukrainas puse atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegumus, risinot sarunas par iestāšanos ES. Abas puses bija vienisprātis, ka ES paplašināšanās ir ļoti nozīmīga Eiropas nākotnei un ka tas veicinās ciešāku Latvijas un Ukrainas sadarbību.

Abas sarunu puses vienprātīgi nosodīja 11. septembra terora aktus un pauda Latvijas un Ukrainas gatavību darīt visu, lai cīnītos ar starptautisko terorismu.

Konsultāciju noslēgumā valsts sekretāri parakstīja kopīgu deklarāciju.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!