• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ANO nama atvērto durvju dienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2001., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem partnerības, atvērtības un uzticības zīmes

Vēl šajā numurā

19.10.2001., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ANO nama atvērto durvju dienu

Vakar, 18. oktobrī, ANO informatīvo dienu ietvaros tika rīkota atvērto durvju diena ANO namā. To apmeklēja vairāk nekā 100 cilvēku, galvenokārt skolēni. Jaunieši no Limbažu 1. vidusskolas, Rīgas Tehniskās koledžas, Teikas vidusskolas, Krimuldas vidusskolas, Rīgas 95. vidusskolas un citām skolām iepazinās ar ANO namā izvietotajām ANO aģentūrām un to darbību Latvijā.

ANO pārstāvji stāstīja par aģentūru darbības mērķiem un konkrēto rīcību Latvijā, kā arī atbildēja uz jauniešu jautājumiem. Visvairāk jaunieši interesējās par narkotiku lietošanas ierobežošanas programmām, iespēju iegūt par to informāciju, kā arī par HIV/ AIDS profilaksi Latvijā, kas tiek veikta arī ar ANO Attīstības programmas atbalstu.

ANO apmeklētāji interesējās arī par ANO un Latvijas valdības sadarbības efektivitāti, ANO politiku attiecībā uz ģenētiski modificēto pārtiku, kā arī par klonēšanu, tika izrādīta interese par ANO bijušā ģenerālsekretāra darbību šodien un citiem jautājumiem. ANO nama viesiem bija iespēja iegūt savā īpašumā arī plakātus un bukletus, kas atspoguļo ANO darbību dažādās jomās, un citus informatīvos materiālus.

ANO namā atrodas ANO Attīstības programmas, Starptautiskās migrācijas organizācijas, ANO programmas cīņai ar HIV/AIDS, ANO Narkotiku kontroles programmas, ANO Iedzīvotāju fonda, ANO komisariāta bēgļu jautājumos un Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecības. ANO namā izvietots arī ANO informācijas centrs, kas izveidots pirms diviem gadiem. Tajā ir apmēram 2000 informatīvo vienību, galvenokārt grāmatas par ANO sistēmu un darbību, kā arī sociālajiem jautājumiem. Centrā var ne vien iepazīties ar specializēto literatūru, bet arī izmantot interneta pieslēguma iespējas. Turklāt daudzas no bibliotēkā esošajām grāmatām un publikācijām ir atrodamas arī interneta tīklā.

 

ANO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!