• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Jaunzēlandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2001., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es darbošos, lai stiprinātu ASV un Latvijas attiecības"

Vēl šajā numurā

19.10.2001., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Jaunzēlandes vēstnieku

Vakar, 18. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Kristoferu Batleru (Christopher J. Butler), kurš ieradies darba vizītē.

Tikšanās laikā ministrs informēja K. Batleru par Latvijas ārpolitiskajām aktualitātēm, kā arī par ārpolitisko prioritāšu izpildes gaitu un par jau paveikto virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO. I. Bērziņš apliecināja Latvijas apņēmību pabeigt iestāšanās sarunas ES līdz 2002. gada beigām.

I. Bērziņš un K. Batlers pārrunāja arī abu valstu divpusējās attiecības un aktuālos starptautiskos jautājumus. Abas puses raksturoja Latvijas un Jaunzēlandes pašreizējās attiecības kā labas ar perspektīvām attīstības iespējām, īpaši atzīmējot iespēju sadarboties kultūrā un izglītībā. Puses apmainījās viedokļiem par reģionālās sadarbības aspektiem, kā arī uzsvēra nepieciešamību aktivizēt sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Sarunas gaitā puses apsprieda arī situāciju pasaulē un pārrunāja terorisma ietekmi uz starptautiskajiem procesiem. I. Bērziņš informēja par Latvijas valdības rīcības plānu terorisma apkarošanai. Ministrs arī uzsvēra, ka pozitīvi vērtē Krievijas sadarbības aktivizēšanos ar Rietumiem un tās iesaisti cīņā ar starptautisko terorismu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!