• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām pašnodarbināto sociālajā apdrošināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2001., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlreiz par privatizācijas sertifikātu likumu

Vēl šajā numurā

17.10.2001., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām pašnodarbināto sociālajā apdrošināšanā

Šodien, 17.oktobrī, spēkā stājas Ministru kabineta pieņemtie grozījumi 2000.gada 14.novembra noteikumos Nr.397 “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Pieņemtie grozījumi nosaka vienkāršāku reģistrēšanās kārtību Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pašnodarbinātajiem, kas pakļauti valsts sociālajai apdrošināšanai. Līdz šim pašnodarbinātajam bija jāreģistrējas savas dzīvesvietas VID teritoriālajā iestādē desmit dienu laikā pēc tāda dokumenta saņemšanas, kas apliecina viņa kā pašnodarbinātā statusu. Turpretī saskaņā ar grozījumiem pašnodarbinātajam attiecīgajā VID teritoriālajā iestādē ir jāreģistrējas līdz tā mēneša 10.datumam, kas seko mēnesim, kurā pašnodarbinātā mēneša ienākumi ir sasnieguši 40 latus, t.i., 1/12 no Ministru kabineta noteiktā pašnodarbināto sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālā apmēra.

Grozījumi arī paredz vienkāršotu ziņojumu iesniegšanas kārtību personām, kas saņem autoratlīdzību. Turpmāk autoratlīdzību saņēmējiem ziņojums par sociālās apdrošināšanas iemaksām būs jāiesniedz tikai par to pārskata ceturksni, par kuru būs veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas.

 

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!