• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošību aviācijas sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 8. oktobrī

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par drošību aviācijas sistēmā

Satiksmes ministrijā (SM) sadarbībā ar lidostām, aviokompānijām un gaisa satiksmes uzņēmumu ir izstrādāts pasākumu plāns civilās aviācijas drošības uzlabošanai.

“Pēdējo notikumu sakarā visai starptautiskajai aviācijas sabiedrībai drošības jautājumi ir kļuvuši par svarīgāko problēmu,” atzīmē Arnis Muižnieks, SM Aviācijas departamenta direktors. “Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas 33. ģenerālajā asamblejā, kas šajās dienās notiek Monreālā, pasaules valstis ir vienojušās izstrādāt obligātas drošības papildu prasības, kā arī veikt nacionālo aviācijas drošības sistēmu starptautiskus auditus.”

A. Muižnieks uzsver, ka ir uzlabojama informācijas apmaiņa starp institūcijām, kas nodarbojas ar drošības jautājumiem, tai skaitā aviācijā starp lidostu un aviokompāniju drošības dienestiem, un valsts tiesībsargājošām institūcijām un dienestiem, kas atbildīgi par drošību.

Drošības uzlabošanas pasākumi paredz pastiprināt lidostas ēku un teritoriju kontroli un apsardzi. Nozīmīgs pasākums, ko paredzēts ieviest, neraugoties uz augstajām izmaksām, ir reģistrētās bagāžas caurskate ar rentgenu. Eiropas Savienības prasība ir līdz nākamā 2002.gada beigām nodrošināt simtprocentīgu visas bagāžas rentgena caurskatīšanu. A. Muižnieks īpaši akcentē nepieciešamību informēt pasažierus, lai tie ne uz mirkli neatstāj savu bagāžu bez uzraudzības, kā arī nodrošināt atstātās bagāžas savākšanu. Tāpat īpašu uzmanību ieplānots pievērst kravu caurskatīšanai.

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!