• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts materiālo rezervju likumu

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti

No 3. līdz 5.oktobrim aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzturējās oficiālā vizītē Austrijā. Šī bija pirmā oficiālā Latvijas Republikas aizsardzības ministra vizīte Austrijā.

4.oktobrī Vīnē aizsardzības ministrs tikās ar Austrijas aizsardzības ministru Herbertu Šeibneru. Tikšanās laikā Austrijas puse iepazīstināja viesus ar savu nostāju Eiropas drošības un aizsardzības politikas jautājumos, kā arī ar jautājumiem par reģionālo drošību, kas saistīti ar riskiem bijušās Dienvidslāvijas teritorijā. Tāpat Ģ.V.Kristovskis tika iepazīstināts ar Austrijas bruņoto spēku reformu un drošības politikas veidošanu, pārrunājot arī, kā šie procesi ietekmē Latviju un Baltijas reģionu.

Sarunu gaitā spriests arī par divpusējo sadarbību starp Latviju un Austriju militārajā jomā, bilaterālās sadarbības līgums varētu tikt parakstīts Austrijas aizsardzības ministra vizītes laikā Latvijā. Taču jau tagad iezīmējušies sadarbības virzieni.

Latvijas aizsardzības ministrs apmeklēja Austrijas Republikas armijas instruktoru skolu Ensā, kur iepazinās ar Austrijas pieredzi instruktoru sagatavošanā bruņotajiem spēkiem.

Piektdien, 5.oktobrī, Ģ.V.Kristovskis iepazinās ar mācību procesu un pieredzi virsnieku izglītošanā vienā no vecākajām militārajām mācību iestādēm Austrijā — Militārajā akadēmijā Neištatē.

Vizītes noslēgumā Latvijas aizsardzības ministrs apmeklēja Starptautisko operāciju centru Gecendorfā, kur Austrijas miera uzturēšanas spēki tiek sagatavoti misijām.

Šī vizīte kopumā devusi impulsu Latvijai aktīvāk sadarboties ar Austriju aizsardzības jomā vairākos virzienos, tai skaitā militārajā izglītībā. Austrija ir viena no visaktīvākajām Eiropas drošības un aizsardzības politikas atbalstītājām, aktīvi piedalās ANO un NATO miera uzturēšanas operācijās. Austrija savos ilgtermiņa plānos apsver iespēju iestāties NATO. Gan Latvijai, gan Austrijai ir līdzīgi ārpolitikas mērķi — aktīvi iesaistīties starptautiskajās politiskajās un militārajās misijās.

Kaiva Liepiņa, aizsardzības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!