• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kuveitas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Strādājot kopā, darīsim viens otru stiprāku, un uzvarēsim

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kuveitas sadarbību

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

KU.JPG (663648 bytes)Parakstot līgumu: Kuveitas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Faisals Rašeds al Gaiss un Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš

5.oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Kuveitas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Faisals Rašeds al Gaiss parakstīja Līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību.

Līgums paredz vienas līgumslēdzējas puses ieguldījumu pieņemšanu otras līgumslēdzējas puses teritorijā saskaņā ar attiecīgās valsts likumiem, kā arī vislielākās labvēlības režīmu investīciju funkcionēšanai otras līgumslēdzējas puses teritorijā. Tāpat līgums nosaka katras līgumslēdzējas puses tiesības un pienākumus, veicot ieguldījumus, garantējot to aizsardzību, attieksmi pret ieguldījumu, zaudējumu atlīdzību, ekspropriāciju. Līgums paredz garantijas attiecībā uz ar investīcijām saistītu maksājumu pārvedumiem, prasības tiesību pārņemšanā, nosacījumus strīdu izskatīšanā un izšķiršanā. Šis ir pirmais parakstītais starpvalstu līgums starp Latviju un Kuveitu.

Pēc līguma oficiālās parakstīšanas M.Riekstiņš tikās ar Kuveitas Nacionālās sapulces delegāciju. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu attiecību perspektīvas, notika viedokļu apmaiņa par abu valstu veiktajiem pasākumiem cīņā pret starptautisko terorismu.

Abas puses pauda viedokli, ka abu valstu sadarbības rezultātā ir izveidojies labs pamats attiecību tālākai attīstībai, īpaši ekonomiskajā sadarbībā. Kuveitas vēstnieks pateicās Latvijai par politisko atbalstu Kuveitai, kad pēdējo bija okupējusi Irāka. Faisals al Gaiss apstiprināja Kuveitas interesi sadarboties ar Latviju tādās jomās kā kokapstrāde, pārtikas un naftas rūpniecība un tūrisms. M.Riekstiņš aicināja Kuveitas pusi turpināt aktīvi pilnveidot līgumbāzi un sākt darbu pie konvencijas par izvairīšanos no dubultās nodokļu aplikšanas sagatavošanas. Abas puses atzīmēja konstruktīvo sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO, un vienojās arī turpmāk atbalstīt otras puses izvirzītās iniciatīvas to ietvaros.

Sarunas nobeigumā Faisals al Gaiss uzaicināja M.Riekstiņu apmeklēt Kuveitu vizītē kopā ar Latvijas uzņēmējiem, lai izpētītu ekonomiskās sadarbības attīstības iespējas starp Latviju un Kuveitu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!