• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija:- par Amerikas Savienoto Valstu un sabiedroto sākto pretterorisma operāciju Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir jāaizsargā ne tikai sava brīvība, bet arī brīvība cilvēkiem jebkurā vietā

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija:

— par Amerikas Savienoto Valstu un sabiedroto sākto pretterorisma operāciju Afganistānā

Saskaņā ar jau agrāk izteikto Latvijas solidaritāti ar globālo pretterorisma koalīciju Latvijas Ārlietu ministrija pauž viennozīmīgu atbalstu starptautiskās koalīcijas 7. oktobrī sāktajiem triecieniem teroristu nometnēm un militārā rakstura objektiem Afganistānā. Uzbrukumi veikti teroristus atbalstošā “Taleban” režīma militārajiem komandcentriem, pretgaisa aizsardzības sistēmām un teroristu treniņnometnēm. Triecieni veikti tā, lai maksimāli izvairītos no civiliedzīvotāju upuriem. Triecienu mērķis ir teroristi un tos atbalstošais “Taleban” režīms, nevis musulmaņi vai arābu pasaule. ANO dalībvalstis, tai skaitā ASV, sniedz civiliedzīvotājiem humanitāro palīdzību.

Ārlietu ministrija pauž nožēlu, ka Afganistānā pie varas esošais talibu režīms neizmantoja starptautiskās sabiedrības piedāvāto iespēju izdot teroristus un slēgt to mācību centrus. Ārlietu ministrija uzskata, ka militāriem, politiskiem, diplomātiskiem un ekonomiskiem pasākumiem cīņā ar starptautisko terorismu tā pašreizējā izpausmē joprojām ir vienlīdz nozīmīga un savstarpēji papildinoša loma.

Latvija arī turpmāk uzturēs ciešus kontaktus ar ASV un citiem sabiedrotajiem, lai turpinātu savu iesaisti starptautiskās koalīcijas darbībā un sniegtu tai visu nepieciešamo atbalstu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!