• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO paplašināšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54467

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministres vizīti

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO paplašināšanos

4.oktobrī Atlantiskā līguma asociācijas ikgadējās asamblejas ietvaros notika Viļņas grupas ārlietu ministru tikšanās, kurā piedalījās arī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. Tikšanās laikā apspriesta sabiedroto un partnervalstu sadarbība un rīcība pēc terorisma aktiem ASV un alianses tālāka paplašināšanās.

Tikšanās dalībnieki atzina: neraugoties uz to, ka par starptautisko prioritāti pašreiz ir kļuvusi cīņa ar terorismu, NATO darba kārtība, tai skaitā organizācijas tālākas paplašināšanās jautājums, tomēr nav mainījusies. Ministri arī atzīmēja gatavību turpināt aktīvi darboties kopēja cīņā pret terorismu. I. Bērziņš informēja kolēģus par Latvijas paveikto šajā jomā un aicināja Viļņas grupas valstis regulāri apmainīties ar informācijau par pasākumiem cīņā ar terorismu. Latvijas ārlietu ministra ierosinājums guva pārējo ministru lielu atbalstu.

Tikšanās dalībnieki pieņēma Kopīgo paziņojumu, kurā deklarēta solidaritāte un atbalsts ASV sakarā ar notikušajiem teroristu uzbrukumiem. Kopīgajā paziņojumā ir pausta pārliecība, ka alianse atradīs efektīvu atbildi terorismam, un uzsvērta gatavība rīkoties atbilstoši Vašingtonas līguma garam un kā starptautiskās antiteroristiskās koalīcijas dalībniekiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!