• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Rīgas Stradiņa universitātes studentiem un pasniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas nacionālo programmu dalībai NATO

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Rīgas Stradiņa universitātes studentiem un pasniedzējiem

28. septembrī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas integrācijas institūtā studējošo jaunatni un augstskolas mācību spēkiem.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs nolasīja lekciju par Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm, pēc tam notika intensīva viedokļu apmaiņa. Diskusijas laikā I. Bērziņš uzsvēra, ka, realizējot valsts ārpolitikas prioritātes — integrāciju ES un NATO, ir svarīgi ievērot Latvijas nacionālās intereses. Ministrs aicināja studentus diskutēt par Latvijas sabiedrības ieguvumiem, iestājoties šajās starptautiskajās organizācijās, kā arī sniegt savu praktisko ieguldījumu informatīvo materiālu sagatavošanā par Latvijas integrācijas ES pozitīvajiem aspektiem. I. Bērziņš pastāvošā sadarbības līguma ar Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas integrācijas institūtu ietvaros piedāvāja studentiem prakses iespējas Ārlietu ministrijā.

Skarot drošības politikas jautājumu, ārlietu ministrs atzīmēja, ka Latvijas izvirzītais mērķis — pilntiesīga dalība NATO — paliks nemainīgs. Tāpat ministrs vēlreiz uzsvēra Latvijas gatavību kopā ar sabiedrotajiem aktīvi sadarboties cīņā pret starptautisko terorismu, kā konkrētu piemēru minot Latvijas valdības lēmumu par pretterorisma darba grupas izveidi.

Šī bija kārtējā I. Bērziņa tikšanās ar studējošo jaunatni. Ministrs arī turpmāk plāno uzturēt aktīvas diskusijas ar augstskolām par Latvijas ārpolitikas jautājumiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!