• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālo budžetu septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 1.oktobrī

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālo budžetu septembrī

Šā gada septembris bijis veiksmīgs mēnesis valsts sociālās apdrošināšanas budžetam — kā liecina Valsts kases operatīvie dati, septembrī sociālajā budžetā bijis ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem par 1,88 miljoniem latu. Tādējādi kopējais sociālā budžeta finansiālais deficīts ir samazinājies līdz 9,17 miljoniem latu.

“No šā gada deviņiem mēnešiem sociālajā budžetā jau piecos mēnešos ieņēmumi ir pārsnieguši izdevumus, un tas liecina, ka sociālais budžets, kaut arī lēnām, tomēr virzās uz ilgtermiņa mērķi — sabalansētiem ieņēmumiem un izdevumiem. Ar to esmu apmierināts, taču jāatminas arī, ka gada pēdējos trīs mēnešos pēc pensiju indeksācijas ievērojami pieaugs sociālā budžeta izdevumi, tādēļ gada beigās situācija būs sliktāka nekā tagad,” norāda finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Pēc operatīvajiem rādītājiem, laba situācija izveidojusies valsts budžeta fiskālā deficīta ziņā — šā gada deviņos mēnešos valsts budžeta (bez pašvaldību budžetiem) fiskālais deficīts ir aptuveni 40 miljoni latu, un tas ir ievērojami mazāk nekā deviņu mēnešu rādītājs Latvijas valdības ekonomiskās sadarbības memorandā ar Starptautisko valūtas fondu (maksimālais pieļaujamais memorandā minētais deficīta kritērijs deviņiem mēnešiem — 62 miljoni latu).

Valsts kases operatīvā informācija liecina, ka valsts sociālās apdrošināšanas budžeta deviņu mēnešu ieņēmumi ir 362,4 miljoni latu, izdevumi — 371,6 miljoni latu. Septembrī sociālais budžets papildinājies par 38,6 miljoniem latu.

Savukārt valsts pamatbudžeta ieņēmumi septembrī bijuši 57,96 miljoni latu, izdevumi — 61,77 miljoni latu. Līdz ar to pamatbudžetā veidojies neliels finansiālais deficīts — 3,8 miljoni latu. Kopējie pamatbudžeta ieņēmumi deviņos mēnešos ir 553,8 miljoni latu, izdevumi — 569,7 miljoni latu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!