• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 25. septembra noteikumi Nr. 410 "Kārtība, kādā sagatavojami, iesniedzami un vērtējami iekšzemes uzņēmumu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību investīciju projektu pieteikumi atbalstāmā investīciju projekta statusa iegūšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2001., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.411

Militārā dienesta iesaukšanas centra nolikums

Vēl šajā numurā

28.09.2001., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 410

Pieņemts: 25.09.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.410

Rīgā 2001.gada 25.septembrī (prot. Nr.46 10.§)
Kārtība, kādā sagatavojami, iesniedzami un vērtējami iekšzemes uzņēmumu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību investīciju projektu pieteikumi atbalstāmā investīciju projekta statusa iegūšanai
Izdoti saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"
17.1panta ceturtās daļas 3.punktu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā iekšzemes uzņēmumi un nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības sagatavo un iesniedz investīciju projektu pieteikumus (turpmāk — pieteikums) atbalstāmā investīciju projekta (turpmāk — projekts) statusa iegūšanai, atbalstāmo investīciju projektu pieteikumu izvērtēšanas komisijas (turpmāk — komisija) darbības principus un pieteikumu izvērtēšanas kārtību.
2. Saskaņā ar šiem noteikumiem iesniegt pieteikumu ir tiesīgs Latvijā reģistrēts iekšzemes uzņēmums un nerezidenta pastāvīgā pārstāvniecība (turpmāk — uzņēmums), izņemot likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.1 panta sestajā daļā norādītos gadījumus.
II. Pieteikuma iesniegšanas kritēriji un tajā ietveramā informācija
3. Pieteikumu iesniedz komisijas sekretariātā. Komisijas sekretariāta funkcijas pilda Ekonomikas ministrija.
4. Jebkura informācija attiecībā uz konkrētu projektu, kas ir kļuvusi zināma komisijas locekļiem vai pieaicinātajiem ekspertiem, it sevišķi, ja tā kļuvusi zināma pieteikuma izskatīšanas gaitā, ir ierobežotas pieejamības informācija.
5. Kopā ar pieteikumu iesniedz šādus dokumentus:

5.1. uzņēmuma reģistrācijas apliecības un statūtu notariāli apliecinātu kopiju;

5.2. dokumentus, kas apliecina finansējuma pieejamību un tā avotus;

5.3. komercdarbības plānu, kurā ietverts projekta pārskats un šo noteikumu 8.punktā minētā informācija;

5.4. izziņu no Valsts ieņēmumu dienesta par nodokļu samaksu;

5.5. iepriekšējā gada finansu darbības pārskatu (neattiecas uz uzņēmumiem, kas pieteikumu iesniedz to pirmajā darbības gadā).
6. Pēc pieteikuma saņemšanas komisijas sekretariāts 10 kalendāra dienu laikā rakstiski informē uzņēmumu, ka pieteikums ir pieņemts izskatīšanai, vai sniedz motivētu atteikumu, ja nav saņemti visi šo noteikumu 5.punktā minētie dokumenti.
7. Izskatot pieteikumu, ņem vērā šādu informāciju:

7.1. paredzētais investīciju apmērs;

7.2. paredzamā ietekme uz konkurenci;

7.3. plānotais projekta darbības laiks;

7.4. paredzamā ietekme uz reģiona attīstību;

7.5. projektā plānotais jaunradīto darba vietu skaits;

7.6. plānotais darba algu līmenis, ņemot vērā jaunradītās darba vietas;

7.7. prognozējamais samaksājamais nodokļu lielums projekta darbības laikā un informācija par citiem projektiem jau piemērotajām uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidēm;

7.8. plānoto moderno tehnoloģiju izmantošana un ieviešana;

7.9. projektā plānoto augsto tehnoloģiju produktu ražošana un konkurētspējīgu, eksportam piemērotu tehnoloģiju ieviešana;

7.10. plānotā saikne ar vietējiem uzņēmumiem (produkcijas un pakalpojumu patēriņa apjoms, sadarbība ar apakšuzņēmējiem);

7.11. paredzamā ietekme uz vidi;

7.12. projekta ietvaros plānotās ražošanas saglabāšana pēc projekta īstenošanas;

7.13. plānotā vietējo resursu (piemēram, materiālo resursu, dabas resursu) izmantošana.
III. Komisija
8. Pieteikumus izskata un atzinumu Ministru kabinetam sagatavo komisija.
9. Komisiju izveido un tās sastāvu apstiprina ekonomikas ministrs. Komisijas priekšsēdētājs ir ekonomikas ministrs. Komisijas sastāvā ir pa vienam pārstāvim no Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu organizācijām sekretariāta, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Attīstības aģentūras un Konkurences padomes.
10. Komisijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlē komisijas locekļi no sava vidus. Komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa funkcijas pilda komisijas priekšsēdētāja vietnieks.
11. Komisijas locekļu kandidatūras iesaka attiecīgais ministrs vai institūcijas vadītājs.
12. Komisijas priekšsēdētājs komisijas darbā par ekspertu pieaicina tās reģionālās attīstības aģentūras pārstāvi, kuras reģionā plānots īstenot attiecīgo projektu. Pēc komisijas locekļu ieskatiem komisijas darbā var iesaistīt arī citus ekspertus.
13. Uz komisijas sēdi var uzaicināt uzņēmuma pārstāvjus.
14. Komisijas sēdes pēc saviem ieskatiem sasauc komisijas priekšsēdētājs, bet ne vēlāk kā 30 kalendāra dienas pēc pieteikuma saņemšanas.
15. Ne vēlāk kā desmit kalendāra dienas pirms sēdes komisijas locekļiem nosūta sēdes darba kārtību un tajā izskatāmos dokumentus.
IV. Komisijas tiesīgums un lēmumu pieņemšanas kārtība
16. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz seši komisijas locekļi. Komisijas sēdes ir slēgtas.
17. Komisijas sēdes protokolē. Protokolu paraksta visi komisijas locekļi, kas piedalās sēdē.
18. Ja kādu no komisijas locekļiem vai ekspertiem tieši vai netieši personiski skar sēdē izskatāmais pieteikums, minētā persona nav tiesīga piedalīties šī pieteikuma izskatīšanā. Attiecīgā komisijas locekļa vai pieaicinātā eksperta pienākums ir pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz sēdes sākumam par to rakstiski informēt komisiju.
19. Komisija lēmumu pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu, bet ne mazāk kā ar četrām klātesošo komisijas locekļu balsīm. Balsstiesības ir tikai komisijas locekļiem. Katram komisijas loceklim ir viena balss. Ja klātesošo komisijas locekļu balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss, bet komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā — komisijas priekšsēdētāja vietnieka balss.
20. Ja komisijas loceklis nevar ierasties uz sēdi, viņš ir tiesīgs līdz sēdes sākumam komisijas priekšsēdētājam rakstiski iesniegt savu viedokli par attiecīgo pieteikumu, kā arī pilnvarot savu pārstāvi piedalīties sēdē (bez balsstiesībām). Komisijas locekļa rakstisko viedokli pievieno sēdes protokolam, bet neieskaita balsojumā.
21. Eksperts atzinumu par pieteikumu iesniedz rakstiski komisijas sekretariāta noteiktajā termiņā, bet ne vēlāk kā 10 kalendāra dienas pirms komisijas sēdes, kurā saskaņā ar sēdes darba kārtību ir plānots izskatīt konkrēto pieteikumu.
22. Komisija atzinumu par pieteikumu apstiprina 10 kalendāra dienu laikā pēc attiecīgā pieteikuma izskatīšanas komisijas sēdē.
23. Ja atsevišķa komisijas locekļa vai eksperta viedoklis atšķiras no komisijas apstiprinātā atzinuma, komisijas loceklim un ekspertam ir tiesības pieprasīt, lai komisijas sēdes protokolā tiktu ierakstīts viņa atšķirīgais viedoklis. Protokolā ierakstīto komisijas locekļa vai eksperta viedokli var izskatīt Ministru kabinetā attiecīgā projekta izvērtēšanas gaitā.
24. Komisija ir tiesīga 30 kalendāra dienu laikā no pieteikuma saņemšanas rakstiski pieprasīt atzinuma sagatavošanai nepieciešamo papildu informāciju un dokumentus, kas nav norādīti šajos noteikumos. Komisija pieprasījumu uzņēmumam nosūta vai nodod tādā veidā, lai būtu iespējams precīzi noteikt pieprasījuma saņemšanas datumu. Uzņēmums papildu informāciju un dokumentus iesniedz ne vēlāk kā 30 kalendāra dienu laikā pēc komisijas pieprasījuma saņemšanas.
25. Ja šo noteikumu 24.punktā norādītajā termiņā uzņēmums nevar nodrošināt komisiju ar pieprasīto informāciju un dokumentiem, komisija atzinumu par pieteikumu ir tiesīga apstiprināt atbilstoši tās rīcībā esošajai informācijai. Šajā gadījumā komisija atzinumu apstiprina 10 kalendāra dienu laikā pēc tam, kad beidzies šo noteikumu 24.punktā minētais termiņš.
26. Atzinumu paraksta komisijas priekšsēdētājs.
27. Ekonomikas ministrija sagatavo rīkojuma projektu un kopā ar komisijas atzinumu un citiem nepieciešamajiem dokumentiem iesniedz Ministru kabinetā. Saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.1 panta ceturtās daļas 3.punktu Ministru kabinets pieņem lēmumu par investīciju projekta atbalstu.
Ministru prezidents A.Bērziņš

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!