• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu rīdzinieku veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomi un vidējās cenas īpašuma kompensācijas sertifikātiem no 17.09.2001 līdz 21.09.2001

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu rīdzinieku veselības aprūpei

Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra (VOVAA) vēl šajā gadā par vairāk nekā 145 tūkstošiem latu grasās samazināt finansējumu rīdzinieku veselības aprūpei. Šāds aģentūras lēmums jau tuvākajā laikā samazinātu valsts finansējumu ārstniecības iestādēm un valsts apmaksātās plānveida palīdzības apjomu Rīgā, līdz ar to arī palielinātu rindas uz operācijām slimnīcās.

Rīgas novada slimokase ir saņēmusi VOVAA vēstuli, kurā tā informē slimokasi par lēmumu šajā gadā Rīgas iedzīvotāju veselības aprūpes pakalpojumiem paredzēto finansējumu samazināt par 145 284 latiem.

Šāds finansējuma samazinājums gandrīz 1000 gadījumos rīdziniekiem šogad liegtu saņemt operācijas par budžeta naudu. Tik būtiska finansējuma noņemšana ievērojami pasliktinās Rīgas iedzīvotāju veselības aprūpi, jo jau tagad tikai 18% no kopējā budžeta Rīgā atliek plānveida palīdzībai.

Rīgas novada slimokase ir nosūtījusi aģentūrai vēstuli ar lūgumu šogad nesamazināt finansējumu rīdzinieku ārstēšanai, kā arī sniegt precīzu informāciju par finansējuma aprēķiniem.

Kaut VOVAA un slimokasu līgumā ir paredzēts gada vidū veikt finansējuma pārdali starp reģioniem, tomēr slimokasei nav sniegta detalizēta informācija, kā aģentūra nonākusi pie tik būtiska finansējuma samazinājuma tieši Rīgas iedzīvotāju veselības aprūpei, ja tai pašā laikā citu slimokasu iedzīvotāju vajadzībām finansējums ir palielināts par 213 tūkstošiem latu.

Gada sākumā VOVAA ar slimokasēm slēdz līgumus, paredzot konkrētu summu reģiona iedzīvotājiem sniegto veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai. Atbilstoši aģentūras piešķirtajam finansējumam slimokase tālāk plāno līdzekļus visiem pakalpojumu veidiem dažādās ārstniecības iestādēs, noslēdz ar tām līgumus par konkrētu finansējumu gada garumā un atbilstoši šim finansējumam ik mēnesi veic pakalpojumu apmaksu. Līdz ar to visi gada sākumā paredzētie līdzekļi ir precīzi sadalīti pa mēnešiem līdz pat gada beigām. Savukārt ārstniecības iestādes arī ir saplānojušas līdzekļu izlietojumu līdz gada beigām pa mēnešiem, veidojot rindas plānveida palīdzības sniegšanā atbilstoši piešķirtajam finansējumam.

Egita Diure, Rīgas novada slimokases preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!