• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2001., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.09.2001., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas atbalstu Latvijai

Vakar, 26.septembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns tikās ar Francijas Nacionālās asamblejas deputātu Pjēru Branā.

Francijas Nacionālās asamblejas pārstāvis pastāstīja, ka viņa vizītes nolūks ir novērtēt situāciju Latvijā kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstī, kā arī noskaidrot jomas, kurās Francija varētu sniegt savu palīdzību, lai paātrinātu ES integrācijas procesu. Viesis akcentēja savas valsts labvēlīgo attieksmi pret jaunu valstu uzņemšanu NATO, kā arī vēlējās uzzināt par Latvijas parlamenta nostāju duālās paplašināšanās jautājumā.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs informēja viesi par parlamenta lomu ES iestāšanās sarunās un akcentēja, ka neredz nepārvaramas problēmas, kuras nevarētu atrisināt līdz 2002.gada beigām, kad Latvija apņēmusies slēgt visas sarunu sadaļas. “Tādos jautājumos kā lauksaimniecība un vides aizsardzība pastāv horizontālas problēmas, kas tiks risinātas ar ES pie sarunu galda, nosakot pārejas periodus,” sacīja E.Inkēns. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs uzskata, ka nākotnē varētu rasties divas politiska rakstura problēmas — saistībā ar investoru darbību, iepērkot zemi laukos, un iespējamo imigrācijas līmeņa palielināšanos, pieaugot patvēruma meklētāju un bēgļu skaitam. E.Inkēns paskaidroja, ka abi šie jautājumi rada bažas Latvijas iedzīvotājos, taču ir pārliecināts, ka šīs problēmas iespējams novērst, valdībai sniedzot zemniekiem palīdzību zemes pirkšanā, kā arī vienojoties ar ES par Latvijai optimālu patvēruma meklētāju un bēgļu jautājuma risinājumu.

P.Branā atzina, ka Latvija dara pareizi, pievērsdama uzmanību spekulatīvā riska iespējai, piesaistot investīcijas. Viesis norādīja, ka bēgļu un patvēruma meklētāju jautājums uztrauc ne tikai kandidātvalstis, bet arī dalībvalstis, taču jācenšas atrast līdzsvaru starp humānisma un cilvēktiesību, tostarp patvēruma tiesību, ievērošanu un valsts ekonomiskajām iespējām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!