• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrāciju un Eiropas paplašināšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2001., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.327

Par J.Gaili

Vēl šajā numurā

26.09.2001., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrāciju un Eiropas paplašināšanos

Vakar, 25.septembrī, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas vadītāju Latvijā Pīteru Semnebiju un viņa vietnieku Nilu Brennanu.

Tikšanās mērķis bija pārrunāt Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), kā arī sabiedrības integrācijas procesa norisi mūsu valstī un tā iespējamo ietekmi uz ES paplašināšanās gaitu.

Sarunas dalībnieki apsprieda situāciju naturalizācijā un bija vienisprātis, ka šī procesa pozitīva attīstība varētu kalpot par stimulu drīzākai Latvijas iekļaušanai ES un NATO.

Runājot par Latvijas sabiedrības integrācijas procesa norisi un tā perspektīvām, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka ir ļoti būtiski, lai tas noritētu dabiski. "Cilvēkiem nepieciešams laiks, lai adaptētos jaunajā situācijā. Bez tam nepilsoņiem jāvēlas savu dzīvi neatgriezeniski saistīt ar mūsu valsti un kļūt par Latvijas pilsoņiem; šajā ziņā tam jābalstās uz brīvprātības principu, un nekāds spiediens te nav pieļaujams," teica E.Inkēns. Viņš arī sacīja, ka svarīgākais ir nevis tas, cik nepilsoņu katru gadu iegūs pilsonību, bet gan tas, cik lielā mērā viņi būs integrējušies mūsu sabiedrībā.

Pārrunāta arī iespējamā EDSO misijas darbības izbeigšana Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!