• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģiona e-biznesa forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2001., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa kandidatūru

Vēl šajā numurā

26.09.2001., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras reģiona e–biznesa forumu

Vakar, 25. septembrī, viesnīcas "Reval Hotel Latvia" konferenču centrā notika Baltijas jūras reģiona e–biznesa forumam veltīta preses konference.

Par gatavību kārtējam lielajam biznesa forumam runāja pasākuma rīkotāji un ģenerālsponsoru pārstāvji: projektu vadīšanas sabiedrības SIA "Birojs 2000" valdes priekšsēdētāja Selga Laizāne, SIA "Lattelekom" galvenā izpilddirektore Lēna Suhonena un a/s "Hansabanka" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma.

Baltijas jūras reģiona e–biznesa forums sākas Rīgā šodien, 26. septembrī, un turpināsies trīs dienas. Tā mērķis ir sekmēt pieredzes apmaiņu informācijas sabiedrības attīstības veicināšanā un labvēlīgas e–biznesa vides veidošanā reģionā, radot nepieciešamos priekšnoteikumus straujākai e–biznesa, e–komercijas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un e– pārvaldes attīstībai.

Foruma devīze — "Uz harmonizētu e–biznesa vidi Baltijas jūras reģionā" — apliecina tā rīkotāju labo gribu veicināt reģiona valstu e–biznesa vides tuvināšanos un tās pielāgošanu vienotām prasībām, kas iestrādātas ES programmas "e–Eiropa" rīcības plānā.

SIA "Birojs 2000{ valdes priekšsedētāja Selga Laizāne ar gandarījumu atzīmēja, ka forumam pieteikušies ap 400 dalībnieku, no tiem puse ir no Baltijas valstīm, bet kopumā reģistrējušies dalībnieki no 23 valstīm. To valstu vidū, kuras pārstāv foruma dalībnieki, ir ASV, Nīderlande, Dānija, Beļģija, Islande, Luksemburga. "Forums pārstāvēs krietni plašāku reģionu nekā tikai Baltijas valstis, un mēs ļoti lepojamies, ka foruma tēma un programma ir spējusi piesaistīt tik plašu dalībnieku spektru." Viņa arī informēja par kompaktdisku "Uz harmonizētu e–biznesa vidi Baltijas jūras reģionā" angļu valodā, ko "Birojs 2000" izdevis speciāli forumam. Tajā apkopota informācija par Baltijas jūras reģiona valstu informācijas sabiedrības attīstības tempiem, ietverot gan statistisku informāciju par katru valsti, gan aprakstu. Kompaktdisku saņems visi foruma dalībnieki un viesi reģistrējoties. Šis ir pirmais salīdzināmais materiāls par e–vides un informācijas sabiedrības attīstību, piebilda "Biroja 2000" valdes priekšsēdētāja.

""Hansabanka" ir līdere internetbankas jomā, bankas pakalpojumu izmantošana internetā kļuvusi par klientu atzītu produktu, kas turklāt ļoti strauji attīstās. Tieši tāpēc mums ir svarīgs forums, lai kopā ar Latvijas un citu valstu privātbiznesa un valsts institūciju pārstāvjiem diskutētu, kā labāk sadarboties, attīstot e–komercijas produktus," preses konferencē teica I.Blūma. Viņa uzsvēra, ka "Hansabanka" kā viena no lielākajām finansu grupām, kas sevi uzskata ne tikai par vadošajām banku jomā, bet arī jaunāko informācijas tehnoloģiju izmantošanas ziņā, atbalstīt forumu kā informācijas sabiedrības veidošanai veltītu norisi uztver kā pienākumu.

L.Suhonena norādīja uz "Lattelekom" aktīvo nostāju, piedaloties jaunās ekonomikas veidošanā Latvijā, izstrādājot un realizējot e–komercijas projektus. Viņa uzsvēra, ka e–bizness Latvijā nav nākotne, bet tā jau ir realitāte, tāpēc ir svarīgi izzināt citu valstu pieredzi e–komercijas pašreizējā attīstības stadijā. L.Suhonena īpaši akcentēja e–infrastruktūras veidošanas nepieciešamību, jo, "ja nebūs infrastruktūras, nebūs arī informācijas sabiedrības". "Lattelekom", intensīvi strādājot telekomunikāciju nozarē, ļoti labi apzinās, ko e–komercija var dot Latvijas tautsaimniecībai un efektīvai kooperācijai Baltijas jūras reģionā, tāpēc arī "Lattelekom" ir foruma atbalstītāja, atzina "Lattelekom" galvenā izpilddirektore.

Forumu rīko projektu vadīšanas sabiedrība SIA "Birojs 2000" sadarbībā ar starptautisko organizēšanas partneri Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju un foruma paralēlās sesijas "Baltijas jūras reģiona e–biznesa un e–pārvaldes projektu prezentācijas" rīkotāju "First Tuesday".

"Biroja 2000" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!