• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par militārajām inspekcijām Latvijā un Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2001., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Savu neatkarību vērtējam tikpat augstu kā latvieši"

Vēl šajā numurā

21.09.2001., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par militārajām inspekcijām Latvijā un Krievijā

Latvijas Ārlietu ministrija 17. septembrī ir lūgusi Krieviju palielināt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 1999.gada Vīnes dokumenta ietvaros veicamo militāro inspekcijas vizīšu skaitu.

Ārlietu ministrija cer, ka Krievijas puse izvērtēs piedāvājumu un dos pozitīvu atbildi. Šis solis veicinātu savstarpēju informētību aizsardzības jomā un sniegtu ieguldījumu vispārējās sapratnes nostiprināšanā Latvijas un Krievijas attiecībās.

1999. gada EDSO Vīnes dokuments nosaka dalībvalstu sadarbību militāro kontaktu jomā, kas vērsti uz savstarpējas izpratnes un informētības palielināšanu. Galvenokārt šādi pasākumi izpaužas savstarpēju inspekcijas braucienu veidā, kur dalībvalstis iepazīstas ar kādu otras valsts militāru bāzi vai bruņoto spēku vienību. Latvijai ir pienākums gada laikā uzņemt četras vizītes un inspekcijas no citām EDSO dalībvalstīm. Līdzīgi pienākumi ir arī citām EDSO dalībvalstīm, tai skaitā Krievijai. Latvijas pārstāvji šī gada sākumā jau ir bijuši šādā vizītē Krievijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!